16-vuotias Legends-tulokas Leevi Lintukanto: ”Odotan hyviä tuloksia

Legends-luokassa painetaan tulevalla kaudella historiankirjoja uusiksi, kun Suomen runsaslukuisimmassa rataluokassa taistellaan virallisesta SM-arvosta. Suomenmestaruutta lähtee tavoittelemaan myös APR Competition -tiimin sekä koko sarjan kuopus, 16-vuotias Leevi Lintukanto. Miehen taidot pääsevät testiin jo viikon päästä Pohjois-Euroopan mestaruussarjan avausosakilpailussa.

Kangasalla asuvan Lintukannon kipinä moottoriurheiluun syttyi Lentolan kartingradalla. Vuonna 2012 Lintukanto ajoi ensimmäisen kokonaisen kautensa kartingia, ja viimeiset kaksi vuotta nuori mies on viihtynyt Euroopan kartingradoilla.

Kartingradalla syttynyt moottoriurheilukipinä on siivittänyt nuoren miehen kohti suurempia ratoja aina Legends-auton rattiin asti. Legends-luokka on monille nuorille kartingkuljettajille hyvä siirtymä kohti isompia rataluokkia.

– Legends on ehkä isoista luokista lähimpänä kartingia, se oli yksi syy, mikä sai lähtemään mukaan, valaisee Lintukanto.

Nuorukainen on ajanut Legendsillä muutamia testejä ennen viikon päästä alkavaa kautta, mutta miehellä riittää opittavaa uuden auton ohjaimissa.

– Tulevan kauden tavoitteena on löytää hyvä vauhti ja saada kunnon tuntuma autoon. Odotan mahdollisimman hyviä tuloksia ja toivon oppivani koko ajan lisää, Lintukanto tuumaa.

Lintukanto ajaa tulevalla kaudella APR Competitionin kilpatiimissä koko Legendsien SM-sarjan sekä Pohjois-Euroopan mestaruussarjan. Tämä tarkoittaa siirtymistä kartingista huomattavasti isommille radoille. Moottoriradoista ei Lintukannolla vielä ole juurikaan tuntumaa, joten lähes jokainen kauden rata on miehelle uusi kokemus.

– Ainoa tuttu rata on Alastaro, sillä siellä ajettiin rataleimatutkinto. Muuten en ole hirveämmin ajanut isoilla radoilla, paljastaa Lintukanto.

Ensimmäinen tosipaikka koittaa 11.-12. toukokuuta, kun Legendsien Pohjois-Euroopan mestaruussarja alkaa Latvian pääkaupungissa Riiassa Bikerniekin nopealla radalla. SM-sarja starttaa puolestaan Botniaringin radalla Jurvassa 25.-26. toukokuuta.

Teksti ja kuva: APR Competitionin tiedotus