Ahveniston kisoissa kolme eri voittajaa

Ahveniston 50-vuotisjuhlakisoissa saatiin Legends Trophyyn kolme eri voittajaa. Korkeimmalla pallilla pääsivät juhlimaan Henri Tuomaala, Johan Ahokas ja Mathias Hertén. Voittajista Tuomaala on voittanut Trophyn kausina 2015–16 ja vuonna 2014 mestari oli Ahokas. Liekö Apparan viikonlopussa siis ennusmerkkejä seuraavasta mestarista.

Ahvenistolla ajettiin kolme Legends-lähtöä, joista ensimmäinen lauantaina ja loput kaksi sunnuntaina. Lauantain kisaan paalupaikalta starttasi Henri Tuomaala, joka onnistui puolustamaan paikkaansa varttitunnin kisassa. Toiseksi ajoi eturivistä lähtenyt Mathias Hertén ja kolmantena maaliviivan ylitti Jesse Vartiainen, joka sai kuitenkin 10 sekunnin aikasakon ohituksesta keltaisten lippujen alueella. Tämä tiputti kuopiolaisen vasta kahdeksanneksi ja nosti palkintokorokkeelle Sami Erkkilän.

Kahdessa luokassa urakoinut voittaja ei ehtinyt juhlimaan, vaan oli palkintojenjaon aikaan jo valmistautumassa V8 Thunder -luokan lähtöön. Voitto oli kuitenkin sarjapisteiden kannalta tärkeä. Botniaringin kauden avauksen jälkeen Trophyn kärjessä olivat tasapistein Tuomaala ja Hertén. Lauantain voitto nosti Henkan yksin kärkeen ja tämä asema piti vielä kun viikonloput loputkin kisat saatiin ajettua.

Aikasakon saanutta Vartiaista saattoi vähän lohduttaa ensimmäisen kisan nopein kierrosaika, joka tarkoitti paalupaikkaa sunnuntaiaamuna ajettuun toiseen lähtöön. Kisan voitti tiukan kamppailun jälkeen toisesta ruudusta lähtenyt Johan Ahokas. Vartiainen jäi voittajasta vain 0,097 sekuntia, eivätkä Tuomaala ja Herténkään olleet ruutulipulla kuin pari sekunnin kymmenystä myöhemmin.

Tällä kertaa nopeimman kierroksen ajoi uuden rataennätyksen lukemiin 1.28,533 kirjauttanut Hertén. Sami Erkkilän kahden vuoden takaisen ennätyksen alle ajoi myös Tuomaala, joka nappasi viikonlopun kolmanteen kisaan lähtöruudun Herténin vierestä.

Tuomaala johti kisaa pariinkin otteeseen, mutta lopulta Hertén oli kuitenkin vahvempi. Kisan viimeisellä kierroksella koettiin draamaa Suolenkillä, kun Hertén siirtyi Tuomaalan ohi kärkeen Sammakkomutkassa ja seuraavassa kurvissa Vartiainen kiersi ulkokautta toiseksi. Hetkellisesti näytti, että Tuomaala joutuu taipumaan vielä Ahokkaallekin.

Maalisuoralle lähdettäessä Vartiainen yritti vielä ohi Herténistäkin, mutta pyörähti ja tippui neljänneksi. Maalissa järjestys Hertén, Tuomaala, Ahokas.

Kausi jatkuu kesä-heinäkuun vaihteessa Virossa auto24ringillä.

Kuvassa (vasemmalta oikealle): Henri Tuomaala, Mathias Hertén ja Johan Ahokas.

Kuva: Lauks