Erikoispalkinnot jaettiin kauden päätösgaalassa Vantaalla!

Kauden päätösjuhlaa vietettiin lauantaina 4. marraskuuta Sokos Hotelli Vantaassa. Sarjojen palkintojen lisäksi gaalassa jaettiin Legends Cars Finland Ry:n hallituksen valitsemat erikoispalkinnot. Tässä näiden himoittujen palkintojen saajat.

Best Looking Car – Nico Tikkinen

Listalla oli monta upeaa autoa. Hienointa Legends-luokassa on, että nykyään kuljettajat panostavat näyttäviin autoihin. LCF:n hallituksen silmissä Nico Tikkisen auto oli tänä vuonna ylitse muiden.


Kuva Pille Russi

Vuoden Aku – Arto Ojaranta

Tänä vuonna olisi ollut mahdollista palkita monta eri kuljettajaa Vuoden Akuna huonon tuurin tai kolarien takia. Tiukan äänestyksen jälkeen Arto Ojaranta voi ylpeänä kantaa Vuoden Aku titteliä.


Kuva Pertti Kangasniemi / AKK

Rookie – Sami Talvitie

Tämän vuoden tulokkaana palkitaan kovia kokenut, mutta radalla nopeutensa näyttänyt rehti kilpailija, Semi-Pro luokan voittaja Sami Talvitie.


Kuva Pertti Kangasniemi / AKK

Vuoden Mekaanikko – Mika Lipsanen ja Aki Pärssinen

Vuoden Mekaanikon palkinnon saaja valittiin tällä kertaa eri tavalla kuin aikaisempina vuosina, sillä palkinto jaetaan kahdelle henkilölle. Palkinnon saa normaalisti sarjan mestarin mekaanikko. Tällä kertaa toisen Vuoden Mekaanikko palkinnon saa henkilö, joka auttaa ja tukee kaikkia varikolla, painaa pitkää päivää kelissä kuin kelissä, ja lisäksi keksii uusia ideoita vauhdin löytämiseksi kuljettajalleen. Tällä kaudella mestarien autot toimivat kuin junan vessa kisasta toiseen. Palkittava saa Vuoden Mekaanikko pokaalin siitä syystä, että hänellä on jo ennestään perinteinen monitoimityökalu -palkinto. Pokaalin saaja on Mika Lipsanen.
Toisena Vuoden Mekaanikkona palkitaan perinteisellä monitoimityökalulla mekaanikko, joka on ruuvannut kuljettajansa autoa kahdessa eri sarjassa ja joutunut pesemään ja puunaamaan autoa soran syövereistä. Autot ovat pelannut molemmissa sarjoissa moitteettomasti, ja palkinnon saaja on myös aktiivisesti mukana LCF:n toiminnassa. Toisena Vuoden Mekaanikkona palkitaan Aki Pärssinen


Kuvat Tuomas Tenho

Vuoden Legenda – Mika Koivu

Vuoden Legendana palkitaan kuljettaja, joka ajaa jokaisessa mahdollisessa Legends -tapahtumassa ja on aina ensimmäisten joukossa varikolla. Kuljettaja haluaa oppia eri alustojen salat ja jakaa Legendsien ilosanomaa eteenpäin muille luokille, lisäksi hän on tuonut eri luokista uusia kuljettajia mukaan Legendseihin omalla esimerkillään. Vuoden Legenda palkinnon saa tänä vuonna kuljettaja joka voitti myös mestaruuden omassa sarjassaan, Legenda on Mika Koivu.


Kuva Tuomas Tenho