Henri Tuomaala ajoi Legendsien talvimestariksi Kuusamon SM-jäillä!

Jääradan SM-kilpailut ajettiin viikonloppuna Kuusamossa. Nykymuotoisena sarjassa ajettiin kaksi erillistä osakilpailua yhden viikonlopun aikana, konsepti on saanut kuljettajilta kiitosta. Torankijärven jäälle auratulla radalla ajettiin lauantaina myötäpäivään lumisateisessa kelissä, sunnuntaina ajosuunta käännettiin ja sääkin parani pilvipoutaiseksi.

Lauantaina jo alkuerien perustella tuli selväksi, että kolminkertainen Legends-mestari Henri Tuomaala oli löytänyt hyvän vauhdin jäälle. Muista sijoista käytiin kovaa taistelua, kovaluiset ja kärkeen povatut Pekka Savolainen ja Pekka Lehtola olivat ruutulipulla kakkosena ja kolmosena. Finaalissa Tuomaala paineli muilta karkuun ja voittoon, toisena maaliin tuli hyvän vireen oikeaan aikaan löytänyt Pasi Pelkonen ja kolmantena nousua tehnyt Mikko Okkonen. Yksi ennakkosuosikeista putosi tässä vaiheessa pelistä, kun Lehtolan autosta särkyi laatikko.

Sunnuntaina ajosuunta oli vastapäivään, ja lauantaina ajamista hankaloittanut lumisade oli loppunut. Alkuerässä kärkeen paineli tuttu auto, Henri Tuomaala sai ensimmäisessä kaarteessa vastaansa Savolaisen, mutta pääsi pinteestä ja ajoi erävoittoon. Finaalilähdössä Tuomaala sai tehdä täyden työn Pasi Pelkosen kanssa, mutta onnistui nousemaan johtoon. Aleksi Pärssinen sai vihdoin autonsa odotettuun vauhtiin, ja vaikka antoi lähdössä tasoitusta, oli jo toisessa mutkassa Tuomaalan rinnalla. Kaksikon taistelu kesti kaksi kierrosta, kunnes Pärssinen onnistui radan nopeimmalle osuudelle lähdettäessä valitsemaan ajolinjan paremmin ja työntyi sisältä ohi. Ruutulipulle ykkösenä tuli Pärssinen, Tuomaala oli toinen ja hyvän lähdön ottanut Niklas Autio oli kolmas.

– Kisasta jäi hyvä mieli, lähdettiin pitämään hauskaa rennolla otteella mutta tosissaan, ja se tuotti tulosta. Aiempaa kokemuksena tällaisella täysmittaisella ja nopealla jääradalla ajamisesta ei ollut, mutta hyvin se lähti onnistumaan. Kärjessä oli helppo ajella, mutta kun sunnuntain finaalissa Pärssinen meni ohi ja mulla oli naama täynnä lunta enkä nähnyt mitään, ymmärsin mistä pojat olivat puhuneet kertoessaan jääradalla ajamisesta. Mutta voin suositella, jäärataan pääsee nopeammin sisään kuin asfaltilla ajamiseen, rohkeasti vain mukaan! Meidän kesäkausi EuroNASCAR-sarjassa käynnistyy toukokuussa Espanjan Valeciasta, nyt käännetään katseen sinne, Tuomaala kertoo.

Jäärata SM-kilpailu on katsottavissa YouTubessa BV-Team Motorsport -kanavalla, kooste viikonlopusta esitetään AlfaTV:llä lauantaina 27.3. ja torstaina 1.huhtikuuta. Legendsien kesäkausi alkaa toukokuussa Kymiringiltä ja päättyy syyskuussa Botniaringille.

Tulokset

1. Henri Tuomaala 63p
2. Aleksi Pärssinen 55p
3. Pasi Pelkonen 54p

Kaikki tulokset täältä.

Aleksi Pärssinen oli sunnuntain finaalin voittaja.

Kuvat: Tonigraphs / Toni Ollikainen