Kausi käynnistyy!

NEZ -sarja alkaa viikonloppuna – kolme suomalaista mestaruusjahdissa Riiassa.

Legends-luokan Pohjois-Euroopan mestaruussarja alkaa viikonloppuna Bikerniekin radalta Latviasta. Mestaruustittelistä on taistelemassa kolmen kotimaisen kuljettajan iskuryhmä, Johan Ahokas, Philip Miemois sekä sarjan uusi tulokas Leevi Lintukanto. (kuvassa)

– Pääsin eilen tutustumaan rataan, ajoin tunnin verran. Radassa on sekä helppoja että vaikeita osuuksia, mutta ei tämä mikään ylivaikea ole. Nyt on kyllä hyvät fiilikset, innolla odotan ensimmäistä starttia. Tavoitteena on päästä heti hyvään vauhtiin, teen parhaani, Lintukanto kertoo harjoituspäivän aamuna.

– On ollut pieniä teknisiä murheita, kone on vähän yskähdellyt, mutta se saadaan kuntoon. Pääsin eilen ajamaan kaikki kolme harjoitusvetoa, ja rata tuntui hyvältä. Teen parhaani, ja uskon että jopa voitto täältä on mahdollinen, Miemois kertoo.

Viikonloppuna ajetaan kolme kilpailulähtöä, kaksi lauantaina ja yksi sunnuntaina. NEZ-sarjassa kilpailuja on neljä, Riian lisäksi ajetaan yhdessä Rata SM-sarjan kanssa Ahvenistolla kesäkuussa, Pärnussa heinäkuussa ja syyskuussa sarja päättyy Alastarolle.

– Latviasta on kovat tavoitteet, ei kelpaa mikään muu kuin voitto. Toivotaan myös, että Leevi saisi hyvän ensimmäisen kilpailun alle ennen kuin Suomen karkelot alkavat, tuumaa tiimipäällikkö Ahokas.

Taistelu Suomen mestaruudesta alkaa Botniaringin radalta 25.-26. toukokuuta, Rata SM-sarjassa ajetaan viisi kilpailuviikonloppua. Historian ensimmäinen Suomen mestari on tiedossa viimeistään 22. syyskuuta kun finaalikilpailu ajetaan Alastarolla.

Ahokkaan kommentti APR Competitionin tiedotteesta.
Kuva Märt Lauks.