Legends Cars Finland ja IAME Series Finland yhteistyöhön!

Legends Mestaruussarjaa on ajettu Suomessa vuodesta 2003 lähtien ja sitä ajetaan Yamahan valmistamilla moottoreilla, vakiorungolla ja Chevroletin tai Fordin korilla. Suomalaisten kova taso on nähty myös maailmalla, sillä suomalaiset ovat voittaneet myös luokan kaikki NEZ-mestaruudet, joista viimeisimpänä Philip Miemois kaudella 2019. Legends Road Course World Championship on luokan vuosittainen MM-kilpailu, jossa mestaruuden on voittanut kaudella 2007 Rory Penttinen. Samalla kertaa palkintokorokkeella oli myös Jussi Rasku kolmannella sijalla, kuten myös Marko Mankonen kaudella 2011 ja toisella sijalla Mathias Herthén kaudella 2016. Luokan hallitseva Suomen Mestari on Veli-Pekka Karttunen.

 

IAME Series Finland eli vanhalta nimeltään X30 Challenge Finland alkoi Suomessa kansallisena sarjana vuonna 2016 ja siitä tuli nopeasti Suomen suurin ja suosituin kartingsarja, keräten parhaimmillaan 229 kuljettajaa vuositasolla. Koronavuonna meni edelleen vahvasti, kun mukana oli 193 eri kuljettajaa ja ilmoittautumismäärät tulevalle kaudelle povaavat jälleen vahvaa suosion jatkumista. IAME-sarjan kulmakivinä ovat olleet ehdoton tasapuolisuus, mahdollisimman matalat kustannukset ja maksimaalinen näkyvyys. Sarjasta tehtiinkin kahden vuoden ajan TV-ohjelmaa AlfaTV-kanavalla, mutta nykyisellään kaikki panostus on laitettu livestream-tuotannon kehittämiseen ja kilpailut on seurattavissa YouTube-kanavalla.

 

Legends on rata-autona lähimpänä kartingia sekä kooltaan, että rakenteeltaan. Sarjassa ajaa monia entisiä aktiivisia kartingkuljettajia ja karting tarjoaa erinomaisen perustan lajiin. Juuri tuoreen Ferrari-sopimuksen tehnyt kuljettaja Luka Nurmi voitti Legends-sarjan Semi Pro -luokassa kaudella 2020. Toinen tuore esimerkki on Leevi Lintukanto, joka osallistui IAME-sarjaan kausina 2016-2018 ja hän voitti Legends mestaruussarjan Semi Pro -luokassa edellisellä kaudella. Karting toimii myös hyvänä harjoittelumuotona Legends-kuljettajille, mistä esimerkkinä mainittakoon kolminkertainen Legends Trophy -mestari Pasi Matintupa, joka kävi Alahärmän osakilpailussa kilpailemassa myös kartingautolla. Legends Cars Finland eli LCF vastaa legends-kilpailutoiminnasta, mutta se kautta löytyy myös tietoa ajokaluston vuokraajista. Legends-autojen virallinen maahantuoja on Iceboys Oy.

 

Kaudelle 2021 Legendsit siirtyivät RADALLE.com-tapahtumien yhteyteen ja RADALLE.com on ollut vaikuttamassa myös runsaasti IAME Series Finlandin toimintaan Suomessa tehden jatkuvaa yhteistyötä osin samalla henkilökunnalla. IAME-sarjan promootiota hoitava X Promotions Oy tulee olemaan mukana myös livestream-toteutuksessa Legends- ja RADALLE.com-tapahtumissa tulevilla kausilla. Lisäksi legendskuljettajat tulevat ilmoittautumaan kilpailuihin yhteinäisen ja laajennetun Racekernel.com-palvelun kautta. Legends-sarjan promootiota hoitava Toni Lönnroos nähdään myös selostamassa legends-kilpailuiden lisäksi IAME-sarjassa aisaparinsa Robert Schürmannin kanssa.

 

Osana tavoitettamme tarjota realistinen urheilijan polku, johon karting tarjoaa erinomaisen perustan. Sisähallit toimivat erinomaisena rekrytointiportaana kartingiin ja karting oman itsensä lisäksi toimii syöttölajina RADALLE.com:in hallinnoimiin Driftingiin ja Time Attackiin, mutta nyt entistä paremmin myös Legendseille. Näin ollen LCF tarjoaa yhteistyössä Iceboys Oy:n kanssa yhden päivän testimahdollisuuden kolmelle parhaalle X30 Senior -luokan kuljettajalle kauden 2021 päätteeksi. Lisäksi ainakin Master-luokan voittaja saa testimahdollisuuden.

IAME Series Finlandin kotisivu: https://iameseriesfinland.com/

RADALLE.com:in kotisivu: https://radalle.com