Legends Cars Finland juhli 20-vuotista taivaltaan – Legendseille SM-arvo tulevalle kaudelle

Legends Cars Finland ry:n syyskokous järjestettiin Technopoliksen saunatilalla Tampereella 27. lokakuuta. Samalla juhlittiin 20-vuotiseen ikään ehtinyttä yhdistystä.

Syyskokouksessa Legends Cars Finland ry:lle valittiin uusi hallitus, jonka puheenjohtajana jatkan minä. Muutoksena vanhaan hallitukseen Juhani Kari jää sivuun sääntövastaavan tehtävistä, ja uutena hallitukseen valittiin Magnus Miemois.

Hallitus tulee järjestäytymään pikaisella aikataululla, jolloin kaikille jaetaan tehtävät.
Kiitos Juhanille kovasta työstä sääntökirjan työstämisessä ja kääntämisessä kaudelle 2018. Tästä on helppo jatkaa tuleville kausille.

Legendsien iso päätös kaudelle 2019 on se, että tulemme ajamaan SM-arvosta. Päätös oli kokouksessa yksimielinen. Tämä on iso askel 20-vuotiaalle yhdistyksellemme.

Kauden 2019 alustava kalenteri:
Rata-SM:
25.-26.5. Botniaring
8.-9.6. Ahvenisto
6.-7.7. Helsinki
24.-25.8. Kemora
21.-22.9. Alastaro

Sarjassa tulee olemaan viisi kilpailuviikonloppua, joissa ajetaan Helsinkiä lukuun ottamatta kolme lähtöä per viikonloppu. Helsingissä ajetaan kaksi lähtöä, eli yhteensä kauden aikana ajetaan 14 lähtöä.

Sarjamaksut kaudelle 2019
Rata-SM: 375€ (sis. alv)
LCF sarjamaksu 300€
Kilpailumaksut 350€ / kilpailu
LCF jäsenmaksu 50€
Vieraskuljettajamaksu 60€

Pohjois-Euroopan mestaruussarja
Pohjois-Euroopan mestaruussarja (NEZ) tulee olemaan neljän osakilpailun mittainen, eli lähtöjä on yhteensä 12.
10.-12.5. Riika
8.-9.6. Ahvenisto
28.-30.6. Pärnu
21.-22.9. Alastaro

NEZ-sarjaan osallistumiseen tulee seuraavanlainen muutos; NEZ-sarjaan osallistuvan kuljettajan tulee osallistua myös Rata-SM-sarjaan. NEZ-sarjamaksu on 50 euroa, joka maksetaan LCF:lle Rata-SM-sarjamaksun yhteydessä. LCF tilittää maksun eteenpäin NEZ-organisaatiolle.

Säännöt
Säännöt tullaan päivittämään pikaisesti. Jos kuskeilla on ajatuksia mitä säännöissä pitäisi kehittää kaudelle 2019, niin laittakaa pikaisesti sähköpostia allekirjoittaneelle, jotta säännöt saadaan käsiteltyä ja lyötyä lukkoon mahdollisimman pian.
Kokouksessa hyväksyttiin hallituksen esittämä toimintasuunnitelma ja budjetti kaudelle 2019.
Katsastusta tullaan entisestään tehostamaan kaudelle 2019.

Tiedotus
LCF n pitkäaikainen tiedottaja Otto Hokkanen tulee siirtymään sivuun tiedottajan hommista Otolle suuri kiitos kaikista menneistä vuosista, uuden tiedottajan etsiminen aloitetaan välittömästi.

Legendsien 20-vuotisjuhla
Palkinnot jaettiin Trophy-sarjasta ja alaluokista. Trophysta palkittiin kymmenen parasta kuljettajaa, ja jokaisesta alaluokasta kolme parasta kuljettajaa. Mestari Jesse Kari lunasti Trophy-kiertopalkinnon, joka on viimeiset kolme vuotta majaillut kolminkertaisen mestarin Henri Tuomaalan takanreunuksella.
Tänä vuonna Legends-autojen ja osien maahantuoja APR Competition tarjosi muhkeat lisäpalkinnot voittajille lahjakorttien muodossa.

Trophy-sarjan palkitut:
Trophy
Jesse Kari – APR Competition lahjakortti 1000€
Pekka Seppänen – APR Competition lahjakortti 700€
Henri Tuomaala – APR Competition lahjakortti 300€
Jesse Vartiainen
Markku Yliaho
Veli-Pekka Karttunen
Marko Kilpiä
Philip Miemois
Mikko Okkonen
Jukka-Pekka Ollikainen

Pro
Jesse Kari – APR Competition lahjakortti 1000€
Pekka Seppänen
Henri Tuomaala

Semi-Pro
Garijs Rozkalns – APR Competition lahjakortti 1000€
Juha-Matti Saaranen
Tommi Hakala

Masters
Jyrki Petäjä – APR Competition lahjakortti 1000€
Jari Oinonen
Miikka Riihimaa

Erikoispalkinnot jaettiin seuraavasti:
Vuoden Mekaanikko: Juuso Frisk
Legenda: Mika Lipsanen
Vuoden Kaato: Philip Miemois / Vauhtiajot
Best looking car: Seppänen Motorsport
Rookie: Garijs Rozkalns

Lisäksi muistettiin LCF:n perustajäseniä, pioneereja ja entisiä mestareita muistopalkinnolla.

Legends Trophy -mestarit:
Jesse Kari – 2018
Henri Tuomaala – 2017 | 2016 | 2015
Johan Ahokas – 2014
Ossi Kumpula – 2013
Marko Mankonen – 2012 | 2011
Sami Erkkilä – 2010 | 2009
Pasi Matintupa – 2008 |2007 | 2006
Jari Nurminen – 2005 | 2004
Mikko Korpela – 2003
Jukka Eerola – 2002 | 2000
Tero Koponen – 2001

LCF perustajajäsenet:
Anssi Räikkönen
Guy Käld
JiiVee Korpela

Pitkäaikaiset lajin eteen töitä tehneet:
Ari-Pekka En
Mats Asplund
Otto Hokkanen

Juhlassa oli puhujina AKK:lta Markku Pietilä sekä LCF:n perustajäsen Anssi Räikkönen. Räikkönen muisteli alkuaikoja ja sitä, kuinka Legendsien oli hankala aloittaa Suomessa. Muisteltiin pitkää tietä aina nykypäivään, kun luokasta on kehittynyt Suomen suurin rataluokka. Anssi oli kerännyt valokuvia menneiltä ajoilta ja lisäksi hän löysi Vaasan maarata-ajoista videon, mistä tarina Suomessa alkoi. Videolla ajaa Juha Kankkunen sekä muita suomalaisia lajin pioneereja, kuten Tero Koponen. Nykyinen Legends-autojen maahantuoja ja itsekin kilpaa ajava Johan Ahokas voitti Trophy-mestaruuden vuonna 2014 samalla autolla, millä Kankkunen ajoi Vaasan näytösajossa.

Paikalla oli myöskin alkuaikojen mestari Tero Koponen, joka muisteli alkuaikoja kuinka vaikeaa oli saada Legendsit mukaan tapahtumiin. Aina Legends kuitenkin lopuksi keräsi katsojat auton ympärille.

Anssi ja Tero muistelivat, kuinka Legends-porukka on ollut alusta asti yhtä suurta perhettä, ja mikä hienointa, tämä perhe jatkaa edelleen; kaveria ei jätetä pulaan -meiningillä on hyvä jatkaa seuraavat 20 vuotta eteenpäin Suomen suurimpana rataluokkana.

Markku Pietilä toimitti AKK:n edustajana onnittelut LCF:lle. Pietilä kiitteli puheessaan Legends-luokkaa monestakin asiasta pääpointtinaan Legendsien todella hieno ja iso kilpailijamäärä. Legends on tärkeä osa suomalaista rata-autoilua ja yksi Rata-SM-sarjan kantava luokka. Ilman Legends-luokkaa rata-autoilun SM-sarjaakaan ei välttämättä olisi olemassa.

Kokouksen päätteeksi saunottiin ja syötiin, ja lopuksi mentiin ratkomaan LCF:n minigolf-mestaria. Tämän kilpailun tulokset kuitenkin hävisivät illan pimeinä tunteina. Todetaan kuitenkin, että se oli aika lailla sekunnin kymmenyksien välistä kamppailua, ja aika tasoissa lopuksi oltiin!

Ei muuta kuin kohti kautta 2019 ja tavoittelemaan ensimmäistä SM-arvon mestaria Legendseille.

Kiitos kaikille!

Terveisin,
Juha Nisula
Legends Cars Finland Ry