Legends-menestyjiä palkittiin AKK:n mitaligaalassa

Autourheiluväen huippusuosittu vuotuinen mitalijuhla, Mestareiden ilta, järjestettiin tammikuun alun sateisena lauantaina Lahden Messukeskuksessa. Ensimmäistä kertaa suomenmestaruusarvoisena ajettu Legends-rataluokka oli hyvin edustettuna mitalisateessa. Kautta aikojen ensimmäiseksi suomenmestariksi ajoi vaasalainen Philip Miemois, jonka kausi oli muutoinkin jättimenestys. Miemois pokkasi juhlassa SM-kullan lisäksi palkinnon Pohjois-Euroopan mestaruudesta, ja kruunasi iltansa MM-kultaan. SM-hopealle viime kaudella ajoi Veli-Pekka Karttunen ja pronssia sai Mathias Herten.

Legends-luokassa ajetaan yleiskilpailun lisäksi luokittain, luokkia on kolme. Aloittelevat kuljettajat ajavat Semi-Pro -luokassa, sen mestariksi ajoi Leevi Lintukanto. Pro-luokan edistyneempien kuljettajien mestaruus meni SM-hopeamitalisti Veli-Pekka Karttuselle, ja yli 40-vuotiaiden, eli Masters-luokan ykkönen oli Miikka Riihimaa.
Pohjois-Euroopan mestaruussarjassa porskuttivat suomalaiset, APR Competition -tiimi oli murskaavassa iskussa. NEZ-voittoon ajoi Miemois, hopeaa kaulaan sai kyseisen tiimin päällikkönä toimiva Johan Ahokas ja pronssille kurvasi myös samaa tiimiä edustava Leevi Lintukanto.

Suomalaiset niittivät menestyksen viljaa myös Yhdysvalloissa ajetussa MM-finaalissa. Road Course World Finals -nimellä siunatussa kilpailussa Atlantassa Masters -luokan hopealle ajoi myös kotimaassa kovaa mennyt Miikka Riihimaa. Semi-Pro -luokassa Atlantan radan kiemurat hopean arvoisesti selvitti Leevi Lintukanto, ja Pro-luokassa maailmanmestaruuteen ajoi siis tykkikauteen pystynyt Philip Miemois.

Palkitut Legends-kuljettajat:

Suomen mestaruus:

1) Philip Miemois
2) Veli-Pekka Karttunen
3) Mathias Herten

NEZ-sarja

1) Philip Miemois
2) Johan Ahokas
3) Leevi Lintukanto

MM-finaali

Pro-luokka

1) Philip Miemois

Semi-Pro -luokka

2) Leevi Lintukanto

Masters-luokka

2) Miikka Riihimaa

Kaikki mitaligaalassa palkitut löydät täältä:
https://www.autourheilu.fi/site/assets/files/30603/palkittavien_lista_2019.pdf

Kuvassa NEZ-sarjan menestyjät Johan Ahokas, Philip Miemois ja Leevi Lintukanto
Kuva Toni Lönnroos