Legends Mestaruussarjaan kaikkein aikojen osallistujaennätys!

Toukokuussa käynnistyvään Legends Mestaruussarjaan ilmoittautui mukaan ennätykselliset 43 kuljettajaa! Edellinen ennätys rikkoutui yhdellä, kaudella 2010 sarjassa oli 42 kuljettajaa, tuolloin mestaruuden vei tälläkin kaudella mukana oleva Sami Erkkilä. Legendsit ajoivat kaksi kautta SM-arvoisena, ensimmäisen Suomen mestaruuden voitti nyt Nürburgring Langstrecken -sarjaan tähtäävä Philip Miemois, hallitseva mestari on tälläkin kaudella sarjaan ilmoittautunut Veli-Pekka Karttunen. Historian ensimmäisen mestaruuden, tuolloin cup -arvoisena ajetussa sarjassa vuonna 2000 voitti Jukka Eerola, hän uusi mestaruutensa vuonna 2002, kaudella 2001 voittoon ajoi Tero Koponen. Kolmas alkuvuosien mestareista oli Mikko Korpela, joka on edelleen sarjassa mukana, tällä kaudella toimitsijan tehtävissä.

Legends Mestaruussarjan huippupalkinnoista lähti kilpailemaan myös ennätyksellinen määrä tulokkaita, yhteensä listalta löytyy kahdeksan uutta kuljettajaa, Legends Cars Finland Ry:n puheenjohtaja Juha Nisula säteilee tyytyväisyyttä.

– Kyllä ilahduttaa! Työtä tehdään sen eteen, että saadaan uusi kuljettajia mukaan. Luokka on saatu kustannustehokkaammaksi, joka on tuonut mukaan uusvanhoja kuljettajia, hienoa että sarjaan löytyy myös vetoa heidän puolelta. Vähän jännitti vallitseva tilanne ja tämä korona-aika, mutta kun ilmoittautuminen päättyi, korkkasin vissyn, Nisula hehkuttaa!

Sarjan hallitseva mestari Veli-Pekka Karttunen lähtee puolustamaan viime kauden sarjavoittoa, mielessä on myös voittajalle luvassa oleva palkinto, Whelen EuroNASCAR -sarjan osakilpailu Belgian Zolderissa.

– Palkinto toimi houkuttimena, sitä tavoitellaan. Tärkeä asia on myös meidän hyvä tiimi, varikon porukka sekä se henki mikä kisoissa on. Lisäksi kilpailujen äärimmäisen kova taso vetää mukaan, ei sellaista taistelua voi muualla kokea. Tällä kaudella pääsen ajamaan todelliselle kotiradalleni Motoparkiin, ensimmäistä kertaa Legends-urani aikana, nyt viidennelle kokonaiselle kaudelle starttaava Karttunen kertoo.

Ensimmäistä kertaa radalla on myös rallia ja driftingiä ajanut 37-vuotias Marko Paasonen.

– Aloitin ajamisen kartingista, sieltä siirryin ralliin ja driftingiin. Ratasarjoista tämä vaikutti parhaalta vaihtoehdolta, paljon kuskeja ja kovaa kilpailua. Saa nähdä miten vauhti tulee riittämään, opittavaa on varmasti paljon. Kävin viime syksynä Alastaron testipäivänä ajamassa Legendsiä, piti heti seuraavalla viikolla käydä ostamassa oma auto, Paasonen naurahtaa.

Mukana on myös kokeneita kuljettajia, lajin konkareihin kuuluu lähes alusta saakka mukana ollut Markku Parkkari, jolla alkamassa on jo 16. kausi.

– Botniaringillä vuonna 2017 ajetussa MM-kilpailussa napattu paalupaikka antoi lisäpotkua jatkaa, ja kun tallista löytyy toimiva auto, niin mikäpä tässä on eläkeläisenä lähteä mukaan. Meidän kokeneempien Masters-luokassa on hyvä keskinäinen taistelu, saa nähdä miten vauhti riittää nuorempia vastaan, Parkkari pohtii.

Mikäli sarjaan ilmoittautuminen unohtui, se on vielä mahdollista ottamalla yhteyttä Juha Nisulaan tai Teppo Laukkaseen, yhteystiedot löytyvät täältä.

Kuva: Pertti Kangasniemi