Legendsien kausi käynnistyy Motoparkista yli viidenkymmenen kuljettajan voimin!

Legendsien kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Virtasalmen Motoparkista, avausviikonloppuun ilmoittautui yhteensä viisikymmentäkaksi kuljettajaa Mestaruus- ja Harrastesarjaan. Kauden aikana Mestaruussarjassa ajetaan yhteensä neljätoista lähtöä kuuden viikonlopun aikana, sarja päättyy syyskuussa Kurikan Botniaringille. Harrastesarjassa ajetaan kolmena päivänä, yhteensä kuusi lähtöä. Motoparkin kilpailu järjestetään yhteistyössä moottoripyörien SM-sarjan kanssa, joten koko viikonlopuksi riittää radalla katsottavaa.

Mukana Legendsien mestaruusjahdissa on jälleen sekä kokeneita konkareita että uusia kasvoja. Yksi debyytin tekevistä kuljettajista on Samu Palomäki.

– Olen ajellut vain simulaattoreilla kilpaa, tämä on ensimmäinen oikea kilpailuni ikinä. Viime kaudella ostin auton ja ajoin Alastaron iltakisan, mutta vuosi oli aika kiireinen töiden osalta. Nyt on oikea aika myös työn puolesta ajaa koko sarja, vain Vauhtiajot jää töiden takia väliin. Legendsit valikoituivat luokaksi sen takia, että kisoissa on paljon porukkaa ja lähtökustannukset ovat aika edulliset. Ei se toki helpommasta päästä ajaa. Keväällä en ole ehtinyt treenaamaan, joten perjantaina Motoparkissa saa kauden ensimetrit. Olen aika kilpailuhenkinen, mutta pitää ottaa realiteetit huomioon, olen yhteensä ajanut autolla kolmisen tuntia, joten tavoite on olla luokassa kympin joukossa, sekin on varmasti kova saavutus. Legendseistä haen vastapainoa työlle ja lähden pitämään hauskaa, 37-vuotias Palomäki kertoo.


Samu Palomäki ajaa viikonloppuna uransa ensimmäiset kilpailut

Kokeneempaa kaartia edustaa jälleen täyspainoisesti sarjaan osallistuva, kaudella 2017 MM- ja kotimaan sarjan hopeamitalisti Jesse Vartianen.

– Aloittelin ihan pikkupoikana kartingilla, ajoin myös muutaman talven Snowcrossia ennen kuin löysin Legendsit. Luokka kiinnosti koska radalla on paljon kuskeja ja kilpailu on tasaista. Legendseistä siirryin ajamaan EuroNASCAR-sarjaa, mutta koronan takia viimeiset pari vuotta ovat olleet vähän hiljaisempia kisarintamalla. Meille on tulossa uusi nestekoneinen auto ja tarkoitus on ajaa koko Mestaruussarja. Aivan kaikkia osia koneeseen ei kuitenkaan ehditty saamaan, mutta Markku Tuomaala järjesti laina-auton, joten avauskisa ajetaan sillä. Aina kun lähden ajamaan, tavoitteena on vain voittaa. Sama tavoite on tällekin kaudelle, mestaruutta lähden jahtaamaan, Vartiainen naulaa.


Jesse Vartiainen EuroNASCAR -kilpailussa kaudella 2019, alemmassa kuvassa mukana myös Harrastesarjaan osallistuvat Ian Waden ja Markku Tuomaala

Uutena sarjana on mukana sunnuntaina alkava Harrastesarja, jonka päämääränä on helpottaa lajiin tutustumista. Harrastesarjassa on kolme luokkaa, naiset, aloittelijat ja yli viisikymmentävuotiaat. Yksi seuratuimmista kuljettajista on pitkään radalla kilpaillut, tällä kaudella rallin SM-sarjassa debytoinut 21-vuotias Suvi Jyrkiäinen.

– Idea lähti kun Markku Tuomaala kysyi olisiko kiinnostusta, ja mä sanoin että totta kai! Testaan autoa vasta perjantaina, enkä ole motoparkissakaan koskaan ajanut, eli sellainen valmistautuminen. Opetellaan auton niksit ja katsotaan sitten millä sijalla ollaan. Vähän on jännittävä fiilis lähteä ajamaan, toivottavasti opin nopeasti radan mutkat ja auton metkut. Mukavaa tästä tulee, siitä olen varma, Jyrkiäinen hehkuttaa.


Suvi Jyrkiäinen on valmiina ensimmäiseen Legends-kilpailuun

Artikkelikuva Outi Talikka