Legendsit olivat vetonaulana Vauhtiajojen yleisöjuhlassa – Juha Nisula ja Jyrki Petäjä ajoivat voittoon

Seinäjoen Vauhtiajojen tämän vuoden pääluokkana nähtiin Suomen suurin rataluokka Legendsit. Tällä kaudella ensimmäistä kertaa SM-arvoisena ajettava sarja oli Vauhtiajoissa kuitenkin mukana kansallisena kilpailuna, joten SM-pisteitä ei jaettu. Seuraavan kerran niitä on tarjolla Kemorassa 24.-25. elokuuta.

Legendsit ajoivat Seinäjoella kaksi kilpailua, lauantaina voittajana ruutulipulle kapeassa betonirännissä tykitti kotikylän Juha Nisula. SM-sarjassa neljäntenätoista olevalle Nisulalle jäi sunnuntailta vain luu käteen, sillä hän kolaroi kevyesti Tuomas Plosilan kanssa.

– Pääsin paalupaikalta hyvin matkaan ja sain kasvatettua muutaman sekunnin kaulan, sen jälkeen pystyin kontrolloimaan kisaa loppuun saakka. Ainoa moka oli, etten hoksannut siinä ison yleisön edessä ladata yhtä oikein nopeaa kierrosta, jolla olisi voinut irrota paalupaikka seuraavaankin kisaan. Sunnuntaina sitten starttasin viidennestä ruudusta, ja sekin meni hyvin siihen saakka kun olin noussut kolmanneksi. Yritin Plosilasta ohi, ja sen verran osuttiin että renkaasta lähti pala ja se oli sitten siinä, Nisula kertaa

Sunnuntaina saatiin siis uusi voittaja, parasta vauhtia kuumalla katuradalla piti Jyrki Petäjä.

– Sain hyvän lähdön. Vaikka lopussa takana tulleet saavuttivat, ei hätää ollut. Ajoin parhaan kierrosajan lähdön lopussa, joten pito vain parani iltapäivän aikana, Petäjä kommentoi toimittaja Vesa Rauhalalle.

Yksi mukana olleista, kajaanilainen Veijo ”Veejo” Tolonen on aina mukana kun Legendseillä jossain kilpaillaan.  Lauantaina viidenneksi ja sunnuntaina komeasti neljänneksi ajaneen Tolosen tunnelmointi kiteyttää hyvin Seinäjoen Vauhtiajoja sekä Legends-luokan henkeä.

– Vaikka rata jakaa mielipiteitä, on sitä kumminkin hienoa päästellä. Kiitosta vielä mukana olleille ja onnittelut voittajille. Ja olihan siellä yleisöäkin, Tolonen hehkuttaa!

Tällä kertaa Vauhtiajojen ajotapahtumista vastasi Radalle.com -organisaatio EPUA:n hoitaessa vain radan rakennuksen ja purun. Tulevaisuutta pohdittiin kuitenkin aurinkoisella mielellä, ja ensi vuonna Vauhtiajojen on tarkoitus olla osana Rata SM-sarjaa. Kilpailusta vetovastuun ottaa vuoden tauon jälkeen Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat.

Kuva: Hannu Lehtola