Mestarit selvillä lauantaina

Kun Ahveniston kisapäivä ylihuomenna lauantaina on ohi, ovat Legends Trophyn ja Pohjois-Euroopan mestaruussarjan (NEZ) mestarit selvillä. Hämeenlinnassa ajetaan tiivis yksipäiväiäinen kilpailutapahtuma, jossa Legendseillä on kaksi lähtöä. Ennen finaaleja Trophya johtaa Jesse Vartiainen ennen hallitsevaa mestaria Henri Tuomaalaa. NEZ-sarjassa kärjessä on Tuomaala ja kakkosena Marko Kilpiä.

Trophyn loppupisteistä kultakin kuljettajalta tiputetaan pois kauden kaksi huonointa tulosta, joten mestarin ennustaminen ei ole aivan helppoa – etenkin kun mahdollinen hylkäys on otettava loppupisteisiin nollana mukaan.

Ilman hylkyjä mestariksi on teoriassakin mahdollisuuksia vain Tuomaalalla ja Vartiaisella. Pronssille sen sijaan on mahdollisuudet viidellä seuraavalla kuljettajalla.

Kärkikaksikon tilanne on varsin tasainen, joskin Tuomaala on hieman vahvemmassa asemassa. Vartiaisen kahta voittoa vastaan Henkalle riittäisi mestaruuteen Apparalta kaksi kolmatta sijaa.

Ahveniston RataSM-kisaan on yleisöllä vapaa pääsy, joten kannattaa tulla paikan päälle katsomaan ketkä mestaruudet lopulta vievät. Kisapäivä alkaa yhdeksältä aamulla vapailla harjoituksilla ja päättyy viideltä palkintojen jakoon.

Kisalähdöt alkavat kello 13.00 ja Legends-kisat ajetaan 13.30 ja 16.00. Legendsien lisäksi radalla nähdään V1600- ja Touring/GT-luokat.