Mestaruussarja jatkuu Suomen vaativimmalla moottoriradalla Ahvenistolla – Jani Vilen on valmiina voittamaan!

Mestaruussarjan loppuhuipennus lähestyy, jäljellä on kaksi osakilpailuviikonloppua, yhteensä viisi starttia. Tällä kertaa näyttämönä toimii Suomen vanhin moottorirata, kuljettajien kunnioittama Ahvenisto. Alastarolla vain kaksi viikkoa sitten voittanut Henri Tuomaala nousi sarjan kärkipaikalle, vaikka auton moottori räjähti toisessa startissa. Toistaiseksi ilman voittoa oleva Markku Yliaho on tasaisen hyvän tulostason kannattelemana toisena, kolmannelle sijalle on noussut Yliahon tavoin tasaisesti kovaa tulosta tehnyt Jani Vilen.

36-vuotias Jani Vilen tuntee Ahveniston mutkat, kokemusta on jo vuosien takaa. Vilen ajoi Formula Fordilla Ahvenistolla kausien 2013 ja 14 Rata SM-sarjan kilpailuissa. Debyyttikausi Legendsin ratissa oli 2015, joten ”suolenkki” on tullut tutuksi vuosien mittaan. Valmistautuminen on sujunut urheillen, Vilen tavoitettiin juttutuokioon kesken kisaviikon treenin. Kilpailukaudella repertuaariin kuuluu rullahiihto kymmenen kilon lisäpainoilla, räjähtävyys hoituu nyrkkeilysäkkiä takoen ja lihaskuntoa hoidetaan myös kuntosalilla, eli voi täydellä syyllä puhua tavoitteellisesta urheilusta. Tulevan kilpailun tavoitteena on ottaa kauden ensimmäinen voitto.

– Kausi alkoi hyvin kahdella kakkosijalla, Kemoralla tulin ykkösenä maaliin, mutta sain muutaman kilpakumppanin tavoin kahdenkymmenen sekunnin aikarangaistuksen. Se oli kova isku kun voitto vietiin käsistä. Seinäjoen sateessa ei vauhti ollut sellainen, että olisin voinut haastaa kärkeä, sieltä otettiin niin sanottu työvoitto ja ne pisteet mitkä pystyttiin. Edellisessä kilpailussa Alastarolla tuli vähän osumia kolareissa, mutta pääsin maaliin ja sain kerättyä tärkeitä pisteitä, Vilen kertoo.

– Ajoin kokonaisen kauden viimeksi vuonna 2017, silloin saavutin pronssia, tämän kauden tavoitteena on kirkastaa mitali. Ahveniston rata on mahtava, tulee huima fiilis kun on korkeuseroja ja mennään pienillä marginaaleilla, olen aina tykännyt ajaa siellä. Kaksi kisaa on vielä jäljellä, vielä en ole voittoa tällä kaudella pystynyt ottamaan, mutta tulevana viikonloppuna on tarkoitus se asia korjata, Vilen päättää.

Mestaruussarjan ensimmäinen startti on lauantaina 13.8. klo 10.40, aika-ajot ajetaan perjantai-iltana alkaen klo 17. Kilpailun järjestäjän toimii Radalle UA.

Kuva Hannu Lehtola