Mikko Okkonen ja Nico Tikkinen voittoihin SM-jääradalla – Pekka Lehtola ja Pasi Pelkonen tasapisteissä sarjan kärjessä!

Legends-kausi käynnistyi viikonloppuna, kun jääradan SM-sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua ajettiin Akaalla. Mukana oli kolmetoista kuljettajaa viime talvena Suomen mestaruuden voittaneen Luka Nurmen johdolla. Kauden aikana ajetaan viisi osakilpailua.

Kilpailussa ajettiin alkuerät ja kaksi finaalia. Ensimmäisen alkuerän voitti Jose-Niko Kantola, toisessa Mikko Okkonen tuli ykkösenä maaliin. B-finaalista neljä nopeinta nousi päivän päälähtöön Pekka Lehtolan johdolla, muut nousijat olivat Nico Tikkinen, tuore Legends-kuljettaja Harri Mattila ja kotikilpailua ajanut Toni Lähteenmäki. Finaalissa Okkonen nousi kärkeen ja oli ruutulipulla ykkösenä, Pasi Pelkonen toisena ja Lehtola kolmantena.

– Tätä lähdettiin hakemaan, mekaanikkokin (Okkosen poika 4-vuotias Sebastian) aamulla sanoi että auto on tikissä, ja niinhän se oli. Pikkuisen jäätiin lähdössä, Pelkosen kanssa oli tosi hyvää vääntöä, Pasi joutui taipumaan joten ajoin ykkösenä maaliin. Rata sopi mulle, tarpeeksi vauhdikas ja sai mennä kaasu auki, se on hauskaa. Huomiseksi pitää parantaa vielä starttia, voittaja Okkonen kertasi.

Sunnuntaina ajettiin kauden toinen osakilpailu, alkuerissä parasta vauhtia pitivät Okkonen ja Pekka Savolainen. B-finaalista nousivat tällä kertaa Tikkinen, Lehtola, Mattila ja Teemu Laatikainen. Finaalissa tuli osumia ja sijoitukset muuttuivat, Tikkinen nappasi ykköspaikan, Lehtola ja Pelkonen nousivat lauantain tapaan palkintokorokkeelle, tällä kertaa Lehtola oli kakkosena ja Pelkonen kolmantena.

– Alkuerässä oli vähän probleemaa, en saanut autoa viivasta irti, mutta B-finaalin voiton kautta A-finaaliin ja lähtöpaikka oli uloimmainen rata. Pääsin ulkokautta kiertämään neljänneksi, kaverit vähän tössivät edessä niin pääsin kärkeen ja karkuun. Hyvä viikonloppu, ensimmäistä kertaa Legendsillä jäällä, isot kiitokset Niklas Autiolle auton laitosta. Alun perin oli tarkoitus katsella tämä kisa ja miettiä jatkosta, mutta onhan se nyt lähdettävä voiton jälkeen Puolangalle, Tikkinen kertoo.

Sarjatilanne on kahden osakilpailun jälkeen mielenkiintoinen, tulokset menivät sen verran ristiin Akaalla. Tasaisesti onnistuneet Lehtola ja Pelkonen ovat tasapisteissä, mutta Lehtola on johdossa paremman viimeisen kilpailun tuloksen johdosta. Tikkinen nousi sunnuntain voitolla kolmanneksi, lauantain voittaja Okkonen epäonnistui sunnuntaina mutta pitää neljättä sijaa ja hallitseva Suomen mestari Nurmi on viidentenä. Jääradan SM-sarja jatkuu yhdellä osakilpailulla helmikuun 10. päivä Puolangalla, Ylivieskassa ajetaan 24.-25. helmikuuta kauden kaksi viimeistä osakilpailua.

Kuvat: Tenho Photography

Tulokset lauantai 27.1.

1) Mikko Okkonen PaMK/UA
2) Pasi Pelkonen HyUA
3) Pekka Lehtola TBo ry
4) Kai Jokinen HoMK/UA
5) Jos-Niko Kantola KRRMK/UA

Kaikki tulokset lauantai

Tulokset sunnuntai 28.1.

1) Nico Tikkinen LMM
2) Pekka Lehtola TBo ry
3) Pasi Pelkonen HyUA
4) Teemu Laatikainen PaMK/UA
5) Luka Nurmi BRT

Kaikki tulokset sunnuntai

Epäviralliset SM-pisteet

1) Pekka Lehtola 57p
2) Pasi Pelkonen 57p
3) Nico Tikkinen 53p
4) Mikko Okkonen 47p
5) Luka Nurmi 40p
6) Harri Mattila 36p

SM-pisteet tulevat tänne