Motoparkissa kolme starttia, kolme voittajaa – Henri Tuomaala nousi sarjan johtoon!

Mestaruussarja jatkui Motoparkin radalla kesäkuun puolessa välissä Circuit Racing SM-sarjan vieraana kolmenkymmenenseitsemän kuljettajan voimin. Motoparkin nopealla radalla ajettiin kolme lähtöä, ja jokaisessa löytyi eri voittaja. Ensimmäisen lähdön ykköseksi ajoi viime kauden hopeamitalisti Tuomas Plosila, toisessa lähdössä Marko Kilpiä, sunnuntaina uransa ensimmäisen voiton nappasi Kalle Merisalo. SM-sarjan kärjessä ollut, kauden avausviikonloppuna Alastarolla molemmat lähdöt voittanut Leevi Lintukanto kärsi tekniikkamurheista ja epäonnesta.

Alastaron jälkeen puhtaalla pelillä sarjan johdossa ollut Leevi Lintukanto oli vahva voittajaehdokas myös Motoparkissa, mutta aika-ajoissa alkanut takkuaminen helpotti lievästi vasta sunnuntain startissa, Lintukanto oli siinä yhdestoista.

– Aika-ajo alkoi sillä, että meni kaasuvaijeri poikki, sitten kaveri osui kisassa takakulmaan ja meni rengas puhki. Toisessa kisassa meni ensimmäisellä kierroksella taka-akselista pultti poikki, tultiin sitä korjailemaan välissä. Lintukanto ynnäsi lauantain tapahtumat.

Lauantain ensimmäisessä kilpailussa voitto ratkesi vasta ruutulipulla. Marko Kilpiä hyökkäsi viimeisestä shikaanista Tuomas Plosilan rinnalle, mutta Plosila piti paikkansa ja otti voiton neljän sadasosan erolla Kilpiään, samassa rykelmässä maaliin tuli hallitseva mestari Henri Tuomaala, eroa voittaja Plosilaan oli kolme kymmenystä.

– Ajoin kärjessä, ja ajattelin että jossain kohtaa on tehtävä ratkaisu ja päästettävä joku edelle, muuten käy huonosti viimeisellä ringillä. Kilpiä pääsi edelle ja laskin sen varaan, että Henkka (Tuomaala) pääsee mun peesiin ja työntää mut siitä ohi, ja niinhän siinä kävi. Tiukkaa oli, niin kuin näissä kisoissa aina. Alastaroltakin lähdettiin hakemaan voittoa, mutta ei ollut vauhtia eikä edes onnea, se vei motivaatiota, mutta tämä voitto taas nosti sitä. Vauhti löytyi ehkä siitä, että kävin treenaamassa, ja nopea rata natsaa mulle, Plosila kertoi.

Kausilla 2013 ja 2016 pronssille ajanut Marko Kilpiä hallitsi toista lähtöä. Kilpiä otti hyvän startin, sai tehtyä kaulaa muihin, ja säilytti paikkansa maaliin asti. Toiseksi ajoi Tuomaala, Plosila oli tällä kertaa kolmas.

– Tiukkaa oli, pääsin vähän karkuun, sen jälkeen oli vähän odottelua, että miten muu ryhmä sieltä rynnii kimppuun, mutta miekkailivat aika paljon keskenään. Parin kaverin kanssa siinä väännettiin, Henkan (Tuomaala) kanssa viimeisellä kierroksella, mutta muuten oli oikeastaan aika helppoa. Tiesin kyllä, että siellä takana aletaan vetämään yhtä köyttä, ja silloin ottavat karkulaisen kiinni, voitto varmistui vasta viimeisellä suoranpätkällä, Kilpiä sanoo.

Lämpötila hätyytteli vielä sunnuntainakin hellelukemia. Viikonlopun kolmannen kilpailun asetelmat olivat maukkaat, lähtöruudut valikoituvat toisen kilpailun nopeimpien kierrosaikojen perusteella. Paalupaikalla oli uransa ensimmäistä kertaa Onni Peltonen, viereltä eturivistä starttasi Erik Seppänen. Peltonen sai hyvän startin ja paineli kärjessä, mutta joutui kisan kestäessä taipumaan kahdeksanneksi. Seppänen sai tuntea kilpakumppanien armottomuuden, pieni virhe pudotti Seppäsen kahdenneksitoista. Kärkeen nousivat tutut nimet, mutta viimeisellä kierroksella voittajaksi nousi ensikertalainen, viime kaudella debytoinut Kalle Merisalo. Plosilan ja Tuomaalan huippuvire jatkui, kaksikko tuli maaliin Merisalon vanavedessä, samassa ryhmässä maaliviivan ylitti vielä juuri armeijan suorittanut Lenni Nieminen, vain puoli sekuntia Merisalon perässä.

– Kilpailu oli tiukkaa, ja tuuri oli hyvä, Merisalo kommentoi napakasti voittoaan FRC:n tiedottajalle.

Motoparkissa muuttui sarjatilanne, Henri Tuomaala nousi johtoon (473p), toiseksi kipusi Marko Kilpiä (467p) ja kolmanneksi Tuomas Plosila (443p).

Mestaruussarjan kauden kolmas kilpailuviikonloppu ajetaan Seinäjoen katuradalla, Vauhtiajojen vuoro on 22.-23. heinäkuuta.