Pekka Seppänen – tähtäimessä Suomen mestaruus

Viime kaudella Legends -luokassa toiseksi ajanut 34-vuotias Pekka Seppänen oli lähellä laittaa ajohanskat naulaan kauden jälkeen, oma ajovirhe harmitti, mutta nyt vihtiläinen lähtee uuteen kauteen tavoitteenaan olla Suomen paras.

– Alastarolla ajetussa kauden finaalissa lähdettiin viimeiseen lähtöön tasapisteissä Jesse Karin kanssa, eli kumpi tulee ensin ruutulipulle on mestari. Seurasin lähtöä johtaneen Jesse Karin kannoilla ja päätin viimeisellä kierroksella yrittää kuitata edelle, mutta ”Las Palmasin” jälkeisessä nopeassa kaarteessa rengas putosi hiekalle ja auto oli lähteä räpylästä. Kypäräpuhelimen anti varikolle ei ollut sen jälkeen ihan lasten kuultavaa, pari ärräpäätä pääsi suusta, Seppänen muistelee.

Kilpailun jälkeen Seppänen mietti hetken jopa lopettamista, mutta tiimin kanssa pidetty saunailta sai toisiin ajatuksiin.

– Oli lähellä etten lyönyt pensseleitä santaan, mutta isovelin ja muun tiimin kannustamana tein päätöksen lähteä taistelemaan mestaruudesta.

Tiimin puolesta annettiin Seppäselle yksi ehto, kuljettajan olisi oltavat kovassa fyysisessä kunnossa alkavalla kaudella, joten suunnaksi otettiin kuntosali.

– Kuskista alettiin ottamaan painoa pois, marraskuussa aloitettu salitreeni on tuottanut tulosta ja yhdeksän kiloa on kadonnut. Neljä kiloa vielä ja sitten aletaan olemaan tavoitteessa, nyt tarkkaillaan ruokavaliota ja lisätään aerobista liikuntaa.

12-vuotiaana kartingilla aloittanut Seppänen on voittanut SM-kultaa Yamaha-luokassa vuonna 2000 ja Pohjois-Euroopan mestaruus tuli KZ2-luokassa vuonna 2008, MM-kilpailuissa paras sijoitus on ollut Thornburgissa Yhdysvalloissa ajettu kuudes sija.

– Alkavalla kaudella ajan SM-sarjan lisäksi NEZ:in, poislukien Riian kisan, ja jos kaikki menee toivotulla tavalla niin lähdetään myös MM-kilpailuihin. Nyt alkaa seitsemäs täysi kausi, kiitokset haluan välittää perheelleni joka kulkee aina kisoissa mukana, isoveli Mikko Seppäselle ja koko tiimille mahtavasta työstä näiden vuosien aikana. Myös Valovirta.fi on kulkenut pääyhteistyökumppanina mukana menossa pitkään, ilman tätä porukkaa ei kisaaminen olisi ollut mahdollista. Kiitos myös kaikille jotka olette mahdollistaneet kilpailemisen aikojen alusta tähän päivään, nyt lähdetään taistelemaan Suomen mestaruudesta, Seppänen lataa.

Legendsit kilpailevat Rata SM-sarjan mukana, kausi alkaa Botniaringiltä ja päättyy viime kauden tapaan Alastarolle.

Kuva Seppänen Motorsport