Seinäjoen Vauhtikaaos

Heinäkuun 22.–23. ajetuissa Seinäjoen Vauhtiajoissa aikataulu venyi ja paukkuin totuttuakin enemmän ja lopulta lauantaina ei päästy ajamaan ainuttakaan Legends-lähtöä. Onni onnettomuudessa oli huippuvuosista kutistunut lähtölista; kaikki 31 Legendsiä mahtui kerralla radalle, joten B-finaaleja ei tarvittu.

Aika-ajoissa nopein aika ajettiin toisessa ryhmässä, jossa Sami Erkkilä pysäytti kellot aikaan 1.01,878. Ensimmäisen ryhmän ykkönen oli Jesse Kari ajalla 1.02,018.

Ensimmäisessä kisassa voittoon ajoi paalulta startannut Erkkilä. Seuraavina maaliin saapuivat Jesset Kari ja Vartiainen 0,053 ja 0,168 sekuntia voittajaa perässä. Philip Miemois oli ruutulipulla kolmas, mutta tippui 10 sekunnin aikasakon takia Markku Yliahon taakse.

Kisan hurjin tilalle nähtiin kierroksella kahdeksan, kun kolmosruudusta startanneen Henri Tuomaalan autosta katosi jarrut radan ykkösmutkassa. Henkalla oli onneksi refleksit kunnossa ja hän sai hidastettua vauhtia heittämällä auton poikittain ennen törmäystä maavalliin.

Ensimmäisen kisan nopeimman kierroksen ajanut Kari piti pintansa toisessa lähdössä ja ajoi voittoon 0,056 sekunnin marginaalilla eturivistä lähteneeseen Jesse Vartiaiseen. Yliaho oli kolmas ja Erkkilä neljäs. Tuomaalalla oli jälleen jarrut kunnossa ja sijoitus viides.