Suomen suurin rataluokka muuttaa – Legendsit siirtyvät Radalle.com tapahtumiin!

Legends -ratasarja kilpailee kaudella 2021 Radalle.comin järjestämissä tapahtumissa Legends Mestaruudesta. Suomen suurimman rataluokan lisäksi tapahtumien luokat ovat Time Attack sekä Drifting. Rata SM-sarjan vaihtuminen Radalle.com -sarjaan syntyi kuljettajien äänestämän tuloksen perusteella, taustalla oli toive uudistumisesta ja tapahtuman näyttävyydestä. Viiden osakilpailuviikonlopun sarja käynnistyy toukokuussa Kymiringiltä.

Legends Mestaruussarjassa kerätään myös Pohjois-Euroopan Mestaruussarjan (NEZ) pisteitä. Mukana kilpailuissa on viime kaudella uutena toimijana maahantuojan roolissa aloittanut IceBoys Racing Service.

Legends Cars Finland Ry:n puheenjohtaja Juha Nisula taustoittaa päätöstä.

– Muutoshalukkuutta oli, joten aloitimme kartoittamaan porukan mielipidettä. Tahto oli, että saisimme lisää kuljettajia, näkyvyyttä ja eritysesti että kilpailut olisivat näyttäviä suuren yleisön tapahtumia. Tällä haetaan myös kustannustehokkuutta, sitä että sarjassa vierailevien kuljettajien olisi helppoa tulla tutustumaan lajiin. Autoja on talleissa paljon, pyrimme aktivoimaan heitä, jotta saisimme vieläkin enemmän kilpureita radalle, viime vuosina niitä ollut parhaimmillaan yli neljäkymmentä. Nyt elämme murroksen ja muutoksen aikaa, vesikoneiset autot tekevät tuloaan, uusia autoja tulee koko ajan maahan, ja myös meidän sarjan on uudistuttava. Legendsit nostavat Radalle.comin tapahtumia entisestään, tästä tulee olemaan etua molemmille, Nisula toteaa.

Legendsit esiteltiin Suomessa vuosituhannen taitteessa, viime vuosina se on noussut Suomen suurimmaksi rataluokaksi. Radalle.com -tapahtumia on järjestetty jo 90-luvun puolesta välistä. Sarja tunnetaan näyttävyydestä ja ennakkoluulottomasta otteesta tapahtuman luomisessa, sarja on onnistunut myös kohderyhmän tavoittamisessa markkinoinnillaan. Teppo Laukkanen, Radalle.comin kilpailutoiminnanjohtaja ottaa uudet tulijat avosylin vastaan.

– Yhdessä tekeminen ja yhteistyö ovat kulmakivet, joiden varaan lähdetään kehittämään tulevaa Suomen suurinta ratasarjaa. Legendsit sopivat erinomaisesti konseptiimme asenteen ja näyttävyyden puolesta. Teemme yhteistyötä IAME -kartingsarjan kanssa, joten tämän kautta nostamme Legendsit hyväksi vaihtoehdoksi urapolun seuraavalle askelmalle. Toissa vuonna teimme lajirajoja rikkovan kokeilun Honkajoella, samassa kilpailussa oli IAME -sarjan kartingia sekä driftingiä, ja palaute oli välitöntä ja pelkästään positiivista molemmista leireistä, tämä on osaltaan innostamassa uuden sarjan kehittämistä, Laukkanen kommentoi.

Legends Mestaruussarjan huippupalkinnoista sekä lopullisesta kalenterista tiedotetaan tammikuun aikana.

Kuva Pertti Kangasniemi