Syyskokouksen satoa, puhetta uudesta moottorista riitti!

                                   LCF:n Syyskokouksen antia

Legends Cars Finland Ry:n syyskokous sekä palkintojenjakojuhlallisuudet pidettiin 16.11.2019 Jyväskylässä. Jyväskylään oli saapunut iso joukko kuljettajia sekä tukijoukkoja ja juhlat olivat sen mukaiset.

Syyskokouksessa käsiteltiin monia asioita, joista lyhyt yhteenveto sekä pääkohdat alla, tarkempi kokouspöytäkirja julkaistaan myöhemmin.

LCF:n valittiin uusi hallitus kaudelle 2020, hallituksen jäsenet ovat:

Juha Nisula (PJ)
Ari-Pekka En (talous)
Magnus Miemois (säännöt ja katsastus)
Mikko Korpela (yhteydet USLC)
Mikko Okkonen (netti ja tiedotus)
Juhani Kari (pistelasku)
Aki Pärssinen (markkinointi ja sponsorimyynti)
Markku Yliaho (kuljettajien yhdyshenkilö)

Hallitus pitää järjestäytymis kokouksen pikapuoliin, jonka jälkeen tarkennetaan lopulliset tehtävät kunkin jäsenen osalta.

Katsastuksessa kaudella 2020 tulee toimimaan pääkatsastajana Marko Paananen ja toisena katsastajana tulee toimimaan Heimo Liuko

Kilpailukalenteri kaudelle 2020

1.  16.-17.5.2020 Ahvenisto Hämeenlinna/AAU
2.  6.-7.6.2020 Kymiring/AKK Sports Oy (avajaiset)
3.  18.-19.7.2020 Vauhtiajot Seinäjoki/EPUA
4.  22.-23.8.2020 Botniaring Jurva/Team Botnia + MRT
5.  12.-13.9.2020 Alastaro/Radalle UA + MRT

Vauhtiajoista käytiin keskustelua ja suuri osa kuljettajista haluaa ajaa vauhtiajoissa suuren näkyvyyden vuoksi.

UUSI MOOTTORI NYKYISEN MOOTTORIN RINNALLE KAUDELLE 2022

Uusi vesijäähdytteinen moottori herätti pitkän ja hedelmällisen keskustelun. USA:ssa ajaneet kuskit kertoivat omat tuntonsa uudesta moottorista ja heidän mielestä moottori on positiivinen asia.

Uudella moottorilla joudutaan ajamaan kovilla kierroksilla koska vääntö on heikompi verrattuna nykyiseen moottoriin. Ahokas esitteli penkitystuloksia ja uuden sekä vanhan moottorin tehot on samanlaiset, vääntökäyrässä löytyy eroavaisuudet, eli uudessa moottorissa vääntö on hiukan huonompi, mutta tämä tasataan auton kokonaispainolla pois.

Uuden moottorin käyttöönottovuodesta nykyisen moottorin rinnalle keskusteltiin paljon ja asiasta tehtiin äänestys, joka oli todella tasaväkinen, eli 11 ääntä molemmille vaihtoehdoille, tässä tapauksessa puheenjohtajan ääni oli ratkaiseva. Uusi moottori otetaan nykyisen moottorin rinnalle kaudelle 2022. Hallituksella on nyt tiedossa käyttöönottokausi ja tästä alkaa työ sen eteen, että saadaan säännöt luotua uudelle moottorille. Myöskin hallitus ja maahantuoja alkaa etsimään vaihtoehtoja, kuinka saataisiin paras kokonaisuus olemassa oleville autoille tehdä kustannustehokkaasti muutokset uuteen moottoriin. Kaudella 2020 ja 2021 pyritään ajamaan mahdollisimman paljon uusilla moottoreilla testiä, niin että nähdään onko uudessa ja nykyisessä moottorissa todellisuudessa eroja nopeudessa.   

Kiitos kaikille hienosta kokouksesta ja palkinto juhlista.
Onnittelut kaikille palkituille!

Terveisin

Legends Cars Finland Ry
Juha Nisula
040-5878120
juha.nisula@jpt.fi