Taistelua ja rataennätyksiä – Botniarace ei jättänyt ketään kylmäksi!

Legendsit järjestivät jälleen viikonlopun komeimmat esitykset, kun Botniarace jatkoi kivuliaasti alkanutta rata-autoilukautta. EPUA:n järjestämä SM-rataluokille suunnattu kauden ”kenraaliharjoitus” ajettiin Botniaringillä, mukaan olisi mahtunut suurempikin määrä osallistujia.

Kilpailu ajettiin SM-osakilpailuista tutulla kaavalla, warm up lauantaina aamusta, aika-ajo ja yksi kilpailu mahtui vielä päivän kattaukseen. Jo aika-ajoissa saatiin merkkejä, että yksi tulisi olemaan pitelemätön. Leevi Lintukanto kellotti yli kahden sekunnin pohjat, muiden ollessa tiukemmassa nipussa. Oletus osui, ja viime kaudella vuoden tulokas -tittelillä aateloitu nuorukainen karkasi muilta tavoittamattomiin. Lintukannon takana nähtiin huimaa taistelua lähdöstä ruutulipulle. Botniaringin mutkissa paahtoi kaksi toisiinsa liimaantunutta joukkoa, etumaisessa Sakari Mäkilä, Lenni Nieminen, Simon Backlund ja Juha Nisula ohittelivat toisiaan, jälkimmäinen katras piti sisällään Tuomas Ahon, Veijo Tolosen ja Tommi Hakalan. Tässä järjestyksessä tultiin lopulta maaliin, Lintukannon voittaessa ja sinetöidessä päivänsä uudella Legendsien rataennätyksellä.

Jos oli lauantain keli vähän kolea ja tuulinen, sunnuntaina sää hemmotteli kisakansaa. Ja meno radalla kuumeni samaa tahtia sään kanssa, taistelu oli armotonta mutta reilua. Lintukanto paineli jälleen horisonttiin muiden kamppaillessa. Mäkilä oli kovassa iskussa, roikkui hetken Lintukannon perässä ja teki eroa muuhun ryhmään. Muutama kierros ennen loppua vauhti alkoi kuitenkin hiipua, ja karkuri ajettiin kavereiden toimesta kiinni. Mäkilä pystyi kuitenkin pitämään sijoituksensa ja uusi lauantain kakkosijan. Kolmantena maaliin tuli hurjaa taistelutahtoa ja rohkeaa ajoa esittänyt, vasta 16-vuotias Lenni Nieminen. Juha Nisula oli neljäntenä, ja Legends Ry:n puheenjohtaja antoi suitsutusta nuorille.

– Mulla ei ole oikein kulkuja autossa, joten pyysin kavereita auttamaan suorilla. Emme ole vielä saaneet aivan toivotulla tavalla säätöjä kohdalleen uusille Hoosier -renkaille, mutta suunta on oikea. Oli kyllä mahtavaa ajaa taas, nuoret antoivat kovaa vastusta ja vaikka mentiin alusta loppuun toisiamme ohitellen, jokainen ajoi todella siististi. Meillä on kasvamassa erittäin nopeita nuoria kuljettajia sarjaan, nyt esimerkkinä Leevi Lintukanto, joka oli tiimeineen saanut auton ja kuskin hiottua todella nopeaksi, Nisula hehkuttaa.

Juha Nisula.

Mäkilän kakkospaikka oli lopussa uhattuna, ajo näytti vaikealta.

– Oli tarkoitus pysyä niin pitkään kuin mahdollista Lintukannon kyydissä ja saada eroa muuhun ryhmään, kyllä siinä Leevin vauhdissa melkein yhden kierroksen kesti. Lopussa toinen takarengas alkoi tyhjenemään, oli aika työlästä pitää auto radalla, SM-sarjaan mukaan tuleva Mäkilä kertasi.

Sakari Mäkilä.

Vasta toista kilpailua ajanut vaasalainen Lenni Nieminen tuli mukaan Legendseihin kartingista, eikä 16-vuotias lähtenyt radalle ujostelemaan. Nieminen taisteli Nisulan kanssa rohkeasti, mutta oli kommenteissaan vielä varovainen.

– Ihan hienosti meni, kartingin jälkeen Legendsit olivat hyvä vaihtoehto ja täällä ollaan. Tällä kaudella ajetaan ne kisat mitkä ehditään, Nieminen kertoo.

Lenni Nieminen.

Botniaracen viimeinen kilpailulähtö oli ”Grande Finale”, taistelu oli armottominta mitä viikonloppuna oltiin nähty. Kovasta yrityksestä huolimatta otteet säilyivät edelleen siisteinä, eivätkä pienet kontaktit tuntuneet kilpailijoita hätkähdyttävän. Lintukanto ajoi jälleen mykistävään voittoon, ja kruunasi viikonloppunsa uudella rataennätyksellä. Nieminen jahtasi kakkospaikka, mutta Mäkilä piti pintansa ja nuorukaisen takanaan, neljänneksi ajoi Nisula ja viidenneksi Backlund. Seuraavassa joukossa veturina maaliin tuli Aho, sitten Tolonen, Hakala oli kahdeksas ja Marko Nurminen joutui keskeyttämään.

– Muut eivät olleet saaneet autojaan aivan samaan iskuun uuden Hoosier -renkaan kanssa, Johan Ahokas pisti meille auton kuntoon, sieltä se vauhti tuli. Tulevaa SM-sarjaa ajatellen vauhdin pitäisi olla aika lähellä kärkeä, mutta vielä testataan ja koitetaan saada paremmaksi.  Oli onnistunut viikonloppu, Lintukanto kertoo hymyillen.

Leevi Lintukanto.

Kuvat Timo Pullikka/Tipukuvat.fi ja Botniaring