Vartiainen ja Karttunen voittohin Botnialla

Veli-Pekka Karttunen ha Jesse Vartiainen ajoivat voittoihin Legends Trophyn avauksessa Botniaringillä. Kisat ratkesivat Legendseille tyypilliseen tapaan vasta aivan viimetingassa. Ilmassa oli myös muutoksen tuulia, kun viime vuosien mestarit jäivät aivan terävimmän kärjen ulkopuolelle. Harjoituspäivänä hätyytelty rataennätys sen sijaan jäi vielä toistaiseksi rauhaan.

Kausi avattiin tänä vuonna hieman normaalia aikaisemmin keväällä ja ehkäpä tämän takia osa luokista nukkui vielä talviunta. Legends-kuljettajat olivat kuitenkin hyvin hereillä ja Trophyn avaukseen saatiin mukaan 38 kuljettajaa kolmesta eri maasta.

Aika-ajot ajettiin jo vakiintuneella tavalla kahdessa ryhmässä. Paalupaikka-aika syntyi toisessa ryhmässä Jesse Vartiaisen ajamana. Kuopiolaisen kierros kesti 1.51,297. Näin ollen kakkosryhmän kuskit ottivat kauden ensimmäiseen kisaan parittomat ruudut. Ensimmäisen ryhmän ykkönen oli Pekka Seppänen ajalla 1.52,018.

Ensimmäisessä kisassa kärkikolmikko Veli-Pekka Karttunen, Jesse Kari ja Seppänen tulivat maaliin sekunnin sisällä toisistaan. Neljänneksi sijoittuneella Jukka-Pekka Ollikaisella oli ruutulipulla rakoa molempiin suuntiin ja kahdeksan sekuntia kärjen jälkeen maaliviivan ylittivät Mathias Hertén, Markku Yliaho ja Henri Tuomaala tiukkana nippuna. Paalumies Vartiainen jäi ulosajon seurauksena viimeiseksi.

Toiseen lähtöön paalulta stattasi ensimmäisen kilpailun nopeimman kierrosajan kellottanut Jesse Kari. Vasta viimeisissä mutkissa ratkenneen kisan voittoon ajoi kakkosruudusta startannut Jesse Vartainen. Karttunen oli tällä kertaa toinen ja Seppänen jälleen kolmas. Kari jätettiin neljänneksi. Kärkiryhmä oli varsin tiivis, sillä viidenneksi ajanut Tuomaalakin jäi vain 0,8 sekuntia voittajasta.

Liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei kannata vietää vielä kun kaudesta on ajettu kaksi lähtöä neljästätoista, mutta huipulla saattaa puhalta kevyt muutoksen vire. Sijoitukset seitsemän ja viisi eivät ole kovatasoisessa sarjassa missään nimessä huonot, mutta triplamestari Henri Tuomaalan ajamina jopa yllättävän vaisut. Ennen Tuomaalan valtakautta 2014 mestariksi yltänyt Johan Ahokas jäi niin ikään taka-alalle. Vaasalaisen sijoitukset olivat yhdeksäs ja neljästoista.

Legendseillä kilpaillaan seuraavan kerran jo 11.–13.5., kun Pohjois-Euroopan NEZ-sarja alkaa Bikerniekin radalla Riiassa.