Pekka Lehtola mukaan Legends Sorasarjaan!

Suuressa suosiossa oleva Legends -luokka laajentaa kilpailutarjontaansa, aiemmin vain asfalttiradoilta tunnettu sarja saa rinnalleen uuden sarjan. Legends Sorasarja alkaa Honkajoen Pesämäen rallicrossradalta juhannuksena, heinäkuussa ajetaan ovaalia Seinäjoen Routakallion speedway-radalla, sieltä siirrytään Kauhajoen Sotkan ovaalille ja kauden finaali ajetaan huiman nopealla Forssan Pilvenmäen raviradalla. Legendsien tullessa Suomeen 90-luvun lopussa, autoja esiteltiin Vaasan raviradalla ajetun Wasa Raceway -kilpailun yhteydessä vuonna 1998. Katsomossa kilpailua seurasi myös laihialainen parikymppinen Pekka Lehtola.

– Tuolloin olin ajanut ainoastaan kartingia, mutta se oli jo siinä vaiheessa jäänyt taakse. En heti syttynyt Legendseihin, vaikka mielessä kävikin, että tuossa voisi olla jotain. ”Leggereiden” äänet olivat mahtavia, ja olihan niissä vauhtiakin. Oma Legends -kilpuri hankittiin sitten vuonna 2006, ja siitä eteenpäin ajoin asfalttisarjaa säännöllisesti neljä kautta, parhaimpina sijoituksina kaksi hopeaa. Sen jälkeen oma kilpailutoiminta jäi vähän taka-alalle poikien synnyttyä ja heidän alkaessa ajaa kartingia, kertoo Lehtola.

Legends -luokka alkoi vallata Suomea 2000-luvun vaihteessa, tarkoituksena oli aloittaa kilpailutoiminta asfaltilla, soralla sekä jäällä. Nopeasti luokka kuitenkin profiloitui asfalttisarjaksi, autoilla ajettiin muutama kilpailu soralla, mutta varsinaiseen sarjaan asti ei tuolloin päädytty. Nyt alkava sorasarja on herättänyt moottoriurheilua seuraavan yleisön ja kuljettajien keskuudessa suurta mielenkiintoa. Mukaan lähtee myös Lehtola.

– Kun tällainen on tarjolla, niin pitäähän sitä lähteä kokeilemaan. Tämä on nopeampitempoinen kuin asfalttisarja, kisa on yhdessä päivässä ohi, kun asfalttikisoissa menee usein koko viikonloppu. Auto on sama kuin se millä aloitin vuonna 2006, vähän alustaa pitää muuttaa mutta sen suurempia muutoksia ei ainakaan alkuun tehdä, testeissä sitten tiedetään pitääkö vielä muuttaa jotain.

Lehtolan tavoite on selvä.

– Kyllä mä ajattelin voittaa, se on sitten eri asia kuinka käy, Lehtola päättää hymyillen.

Kuva Tuomas Tenho