Legendseillä monipuolinen kilpailutarjonta kaudella 2022 – jokaiselle jotain!

Toukokuun alussa käynnistyvällä Legends -kaudella kilpaillaan useammassa eri sarjassa ja eri alustoilla. Legends-sarjat kaudella 2022 ovat Mestaruussarja, Sorasarja ja Harrastesarja, näiden lisäksi ajetaan neljä harjoitusmuotoista iltakilpailua. Tavoitteena on saada Mestaruussarjaan 45 – 50 kilpailijaa, Harrastesarjaan odotetaan noin kahtakymmentä kuljettajaa ja Sorasarjan tavoite on kuusitoista kuljettajaa.

Mestaruussarja

Mestaruussarjassa ajetaan perinteiseen tapaan Semipro-, Pro- ja Masters luokat. Kilpailuja on kuutena viikonloppuna ja näissä kilpailulähtöjä yhteensä neljätoista. Kauden niin kutsuttu päälähtö tulee olemaan Botniaringin kilpailuviikonlopun toinen lähtö. Mestaruussarjassa kruunataan kauden lopuksi Suomen Legends Mestari. Lisäksi INEX -maailmanmestaruuspisteet kerätään Mestaruussarjan kilpailuissa. Kilpailut toteutetaan yhdessä moottoripyörien SM-sarjan (SML), Radalle.comin ja Rata-SM:n kanssa.

Mestaruussarjan sarjailmoittautuminen tehdään Racekernelissä.  Koodi on legends2022 . Sarjamaksu on 300 € ja maksu maksetaan Legends Cars Finland Ry:lle.

Kilpailut Mestaruussarjassa

28.05. Motopark, 2 lähtöä (SML)
18-19.06. KymiRing, 3 lähtöä (SML)
16-17.07. Vauhtiajot, 2 lähtöä (Rata-SM)
30.07. Alastaro, 2 lähtöä  (SML)
13.08. Ahvenisto, 2 lähtöä (Radalle.com)
17-18.09. Botniaring, 3 lähtöä (Radalle.com)

Harrastesarja

Harrastesarja ajetaan Mestaruussarjan kilpailuiden yhteydessä, erillisinä kilpailuina. Harrastesarjan kilpailuja on kolmena viikonloppuna ja näissä kilpailulähtöjä yhteensä kuusi. Harrastesarjan luokat ovat Rookie, LadyCup ja Golden Master. Harrastesarjan ajatuksena on, että tarjoamme kuljettajalle mahdollisuuden kilpailla ja testata Legends-luokkaa kevyellä kalenterilla ja maltillisilla kuluilla, Harrastesarja on hyvä mittari testata oma vauhti Legends-autolla. Harrastesarjan kilpailuissa kuljettajalla on oltava rataleimatutkinto suoritettuna, tutkintoja järjestetään nopeallakin aikataululla tarvittaessa, mutta olethan kuitenkin hyvissä ajoin matkassa rataleiman osalta. Tarvittaessa ole yhteydessä AKK:n lajipäällikkö Henri Karjalaiseen.

Luokat:

Rookie: Nuoret kuljettajat joilla ei ole vielä kokemusta rata-autoilusta, kokemusta voi löytyä Karting puolelta tai muista kilpailutapahtumista. Luokan alaikäraja on 15 vuotta (tai 15 vuoden ikä tulee kyseisenä vuotena täyteen), yläikärajaa ei luokkaan ole.

Lady Cup: Naiskuljettajien oma luokka.

Golden Master: Luokka tarkoitettu yli viisikymmentävuotiaille.

Kilpailut Harrastesarjassa

29.05. Motopark, 2 lähtöä (SML)
19.06. Kymiring, 2 lähtöä (SML)
31.07. Alastaro, 2 lähtöä  (SML)

Kilpailuviikonlopun alustava aikataulu harrastesarjassa:

Pe. 2 harjoitusta

Su. Aika-ajo ja 2 kilpailulähtöä

Harrastesarjan kilpailut ajetaan Mestaruussarjan yhteydessä, tällä tarjotaan Mestaruussarjan kuljettajille mahdollisuutta vuokrata auto Harrastesarjan kilpailuihin. Halutessasi vuokrata auto kilpailuihin joko kilpailijana tai vuokranantajana, ole yhteydessä IceBoys Oy / Markku Tuomaala. Iceboys välittää vuokra-autoja, hinnasto löytyy täältä.
Voit myös kysyä autoa vuokralle Legends Cars Finland Ry:ltä, yhteystiedot löytyvät täältä, tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä aktiivikuljettajiin.

Ilmoittautuminen Harrastesarjaan tehdään Racekernelissä. Koodi on legends2022 . Sarjamaksu on 150 € joka maksetaan Legends Cars Finland Ry:lle.

Sorasarja

Sorasarjaon täysin uusi kilpailumuoto Suomessa. Sorasarjassa ajetaan yhdessä luokassa, eli tässä ei käytetä Mestaruussarjasta tuttuja luokkia. Kilpailut ajetaan speedway -tyylisesti sovellettuna joko 12-, 16- tai 20- kilpailijan kaaviolla. Kilpailut ovat yksipäiväisiä, aamupäivällä ajetaan harjoitukset, jonka jälkeen kilpailutapahtuma pyritään viemään kolmen tunnin aikana läpi, Sorasarjan kilpailuista tehdään näin vauhdikasta seurattavaa myös yleisölle. Sorasarjan radat ovat erilaisia, Honkajoella ajetaan Pesämäen rallicrossrata, Seinäjoella on speedwayrata, Kauhajoella hieman speedwayrataa pidempi maarata ja Forssassa Pilvenmäen vauhdikas ravirata. Renkaina sarjassa käytetään Hoosier -merkkistä sadekelin rengasta, tai vaihtoehtoisesti INEX hyväksyttyä Federalia. Sarjan kuljettajalla on oltava joko voimassa oleva jokkis- tai endurancetutkinto tai rataleima. Sorasarjan kilpailut järjestetään yhdessä Suomen Moottoriliiton alaisten seurojen, MRT:n ja Radalle.comin kanssa.

Kilpailut Sorarjassa

25.06. Honkajoki Pesämäki (Radalle.com)
02.07. Seinäjoki Routakallio (Seinäjoen moottorikerho / MRT)
18.08. Kauhajoki Sotka (Kauhajoen moottorikerho)
10.09. Forssa Pilvenmäki (MRT)

Sorasarjassa pyritään järjestämään yhteisharjoittelu Sotkassa sekä Forssassa touko-kesäkuun aikana. Harjoittelut järjestetään kun radat saadaan riittävän kuivaksi.

Iceboys Oy:ltä löytyy myös autoja sarjaan tai yksittäisiin kilpailuihin vuokrattavaksi, niitä voi tiedustella täältä.

Ilmoittautuminen Sorasarjaan tehdään Racekernelissä. Koodi on legends2022 . Sarja maksu on 150 € joka maksetaan Legends Cars Finland Ry:lle

Iltaharjoittelut ja kilpailut:

12.05. Botniaring + testipäivä
07.07. Kemora
18.08. Botniaring
23.09. Alastaro

Seuratkaa uutisointia Legends Cars Finland Ry:n sivuilta, ota seurantaan myös Facebook ja Instagram

Muuta infoa

Sarja- ja tekniikka säännöt löydät täältä.

Kuvat:

Mestaruus- ja Sorasarja, Artbyantero, ajokuva Botniaringiltä Jarno Sippola