Botniaring kutsuu – Legendseissä 55 kuljettajaa!

Kauden kolmas Finnish Racing Championship -kilpailu ajetaan Botniaringillä tulevana viikonloppuna 5.-6.7. Legendsit ovat jälleen suurimpana luokkana mukana, Mestaruussarjan startissa nähdään 38 kuljettajaa, Harrastesarjan kilpailuun ilmoittautui 17 kuljettajaa. Perjantaina ajetaan aika-ajot, kaikki kilpailulähdöt ajetaan lauantaina.

Mestaruussarjassa ajetaan kolme lähtöä, mukana ovat kaikki sarjan kuumimmat nimet pistekärki Toni Lähteenmäen johdolla. Yhdeksän pistettä Lähteenmäkeä perässä on Arto Ojaharju ja kolmantena SM-sarjassa on Ahvenistolla uransa ensimmäisen voiton ottanut Nico Tikkinen.

Kovan vastuksen tulevat taatusti tarjoamaan myös kauden ensimmäisen kilpailun ajava, viime kaudella SM-hopeaa napannut Marko Kilpiä, viime kauden nelonen Leevi Lintukanto, aina Botniaringin radalla viihtynyt Onni Peltonen, Ahveniston väliin jättänyt Kalle Merisalo, vauhtiaan uuden auton myötä rutkasti parantanut Sakari Mäkilä, nopea vaasalainen Lenni Nieminen, vakioautoissa Suomen mestaruuden voittanut Sami Talvitie, niin ikään vakioautopuolelta tullut Veeti Vaara, simulaattorilla kokemusta hankkinut Tommi Viitala, Ferrarin ratissa maailmalla mainetta niittänyt Luka Nurmi, sadekelin spesialistin tittelistä Tikkisen kanssa taisteleva Erik Seppänen ja kauden ensimmäisen kilpailunsa ajava, Iltakisassa kertaalleen voittanut Juha Nisula. Mainittujen lisäksi kärkijoukkoon on ehdolla muitakin nimiä, joten lauantaina nähdään kuka nousee palkintokorokkeelle.

Luokittain tarkasteltuna Semipro-luokassa kärkipaikkaa pitää Erik Seppänen, Tommi Viitala on toisena ja vakioautoista Legendseihin siirtynyt Henrik Roehr kolmantena. Mukana on myös Casper Kaitajärvi, joka ajoi Kemorassa ensimmäiseen yleiskilpailun voittoon ja oli kovassa iskussa myös viikkoa ennen h-hetkeä ajetussa Iltakisassa ajaen voittoon ja toiseksi. Masters-luokassa ykkösenä on kolme luokkavoittoa kauden kuudesta lähdöstä ottanut jääradan Suomen mestari Pasi Pelkonen, toisena myös Harrastesarjassa ajava Mika Koivu ja kolmantena yhden voiton ja kaksi keskeytystä kauden kisoista tilastoinut Miikka Riihimaa.

Harrastesarjan kaksi lähtöä ajetaan poikkeuksellisesti lauantaina illalla SM-luokkien jälkeen. Sarjaa johtava Jussi Rasku ajaa kotiradallaan ja saa vastaansa sarjassa toisena olevan Matti Alamäen, Harrastesarjassa kolmantena on Tero Suoreijus. Botniaringillä nähdään myös Ahveniston väliin jättänyt pitkän linjan Legends-kuski Veijo ”Veejo” Tolonen, viime kauden mestari, edellisenä viikonloppuna rataa Endurance-kisassakin kiertänyt Mika Koivu, periksiantamaton vaasalainen Joni Nieminen ja kaksi edellistä osakilpailua voittanut Jussi Piirainen, lisäksi radalla nähdään isä-poika-kaksikko, kun Kurikan UA:ta edustavat Niko Laakso ja Jimmy Liljeqvist ottavat toisistaan mittaa suurin panoksin, joten nähtävää riittää iltaan asti.

– Tuli joskus ääneen sanottua, että sitten kun poika on nopeampi kuin minä, niin annan autoni hänelle ja lopetan, joten perheen herruudesta, kunniasta ja oman uran jatkosta tässä taistellaan, isä Jimmy Liljeqvist kertoo hymyillen.

 

Alustava aikataulu

Pe 5.7.

Klo 10.00 harjoitukset alkavat
Klo 17.30 Mestaruussarja aika-ajot 10 min ryhmä 1
Klo 17.45 Mestaruussarja aika-ajot 10 min ryhmä 2

La 6.7.

Klo 09.00 Mestaruussarja Warm Up 10 min
Klo 10.00 Mestaruussarja Race 1 13 min + 1 kierros
Klo 12.05 Mestaruussarja Race 2 13 min + 1 kierros
Klo 13.30 Harrastesarjan kuljettajakokous
Klo 14.00 Mestaruussarja Race 3 13 min + 1 kierros
Klo 16.05 Harrastesarja Warm Up 15 min
Klo 17.00 Harrastesarja aika-ajot 10 min
Klo 18.10 Harrastesarja Race 1 13 min + 1 kierros
Klo 19.00 Harrastesarja Race 2 13 min + 1 kierros

Koko aikataulu löytyy täältä, Finnish Racing Championship 

Ilmoittautuneet

Kuva Joonas Rintamäki / Chesthill Co.