Jani Vilen valloitti Ahveniston kahdella voitolla – Henri Tuomaala jatkaa sarjan johdossa

Helteisellä Ahvenistolla ajettiin kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Jani Vilen loisti kilpaa auringon kanssa ja ajoi molemmissa kilpailulähdöissä voittoon hikisen taistelun jälkeen, kovan vastuksen tarjosi sarjan kärjessä oleva Henri Tuomaala. Kolmannet sijat nappasivat Leevi Lintukanto ja Tuomas Plosila. Vilen nousi voitoillaan sarjassa toiseksi, ohi Markku Yliahon.

Radalle.comin järjestämässä Ahveniston kilpailussa ajettiin kaksi lähtöä lauantaina, perjantai oli pyhitetty harjoittelulle ja aika-ajolle. Kilpailun ennakoinnissa esiin nostettu Vilen uhosi olevansa valmis ottamaan kauden ensimmäisen voittonsa, antoi katetta puheilleen ja teki sen kahdesti. Helpolla voitot eivät tulleet, paahtavan kuumuuden lisäksi Vileniä lämmitti sarjakärki Tuomaala. Ensimmäisessä startissa Vilen pääsi nopeasti johtoon, ja Tuomaalan epäonnistuttua ensimmäisessä mutkassa, joutui hän paiskimaan töitä saavuttaakseen karkulaisen. Vilen kesti hyökkäykset ja otti kauden ensimmäisen voiton, Tuomaala oli toinen ja Leevi Lintukanto kolmas.

– Alku meni niin kuin suunnittelin, tein pienen eron muihin. Pari kolme kierrosta sain ajaa rauhassa ja sitten katsoin, että Henkkahan se siellä tulee lähemmäs koko ajan, sit piti vähän kiristää tahtia. Oli kyllä todella tiukkaa, viimeisellä kierroksella Henkka kävi jo vähän puskurissa tökkimässä, mutta sain pidettyä sen tavoitteen minkä olin itselleni asettanut. Olihan se hienoa tulla ykkösenä maaliin legendaarisella Ahvenistolla, Vilen kertoi.


Vasemmalla Tuomaala, Vilen keskellä ja oikealla Lintukanto, kuva Hannu Lehtola

Toisessa lähdössä Tuomaala starttasi paalupaikalta, Vilen toisesta ruudusta. Sama meno jatkui, välillä Tuomaala otti tuulenhalkojan roolin, kunnes Vilen pääsi kuittaamaan ja piti pintansa ruutulipulle asti. Tällä kertaa kolmanneksi ajoi Tuomas Plosila.

– On koetellut aiemmissa kisoissa, kaikenlaista säätöä ja epäonnea on ollut, nyt tuplavoitto, kyllä maistuu. Ollaan APR-tiimin kanssa tehty paljon hommia, olen ylpeä koko porukasta ja totta kai itsestänikin. Ajettiin Henkan kanssa kaksi ihan hullua kisaa, hieno fiilis, Vilen hehkutti.

Mestaruussarjassa Tuomaala piti pintansa ykkösenä ja Vilen nousi toiseksi. Markku Yliaho ei päässyt aivan alkukauden hyvään vauhtiin, tuloksena sijat kolmetoista ja kahdeksan, se pudotti Yliahon Vilenin taakse kolmanneksi.

– Pääsin lähtemään paalulta, sain hyvän startin ja niin sain Vilenkin. Tiesin että Janilla on täällä nyt niin hyvä vauhti, että jonkun olisi pitänyt tulla meidän väliin että olisin päässyt karkuun. Sarjan kannalta peli on vielä auki, tilanne on hyvä ja on kiva olla kauden loppuun asti mukana taistelemassa mitaleista, Tuomaala päättää.


Vasemmalla Tuomaala, Vilen keskellä ja oikealla Plosila, kuva Hannu Lehtola

Mestaruussarjassa taistellaan yleiskilpailun lisäksi luokittain. Pro-luokassa kärkikolmikko oli molemmissa lähdöissä sama kuin yleiskilpailussa. Semi-Pro -luokassa ensimmäisen kilpailun ykkönen oli vasta 16-vuotias Onni Peltonen, toiseksi ajoi Erik Seppänen ja kolmanneksi Arto Ojaranta. Toisessa kilpailussa Ojaranta otti voiton, Peltosen vuoro oli nyt olla kakkonen ja Seppänen nappasi kolmannen sijan. Masters-luokassa Marko Kilpiä oli kovassa vedossa ensimmäisessä startissa ja ajoi voittoon, toisena maaliviivan ylitti Sami Erkkilä ja kolmas oli Miikka Riihimaa. Toisessa lähdössä voittajana maaliin ajoi jälleen Kilpiä, pienten teknisten murheiden kanssa paininut Riihimaa oli toinen ja kolmanneksi ajoi LCF:n puheenjohtajan nuijaa kopsautteleva Juha Nisula.


Onni Peltonen otti Legends-uransa ensimmäisen luokkavoiton, kuva Hannu Lehtola

Kauden viimeinen kilpailuviikonloppu ajetaan 17.-18. syyskuuta Botniaringillä.

Artikkelin kuva Tuomas Tenho / Tenhopictures