Sorasarjan toinen osakilpailu ajetaan Kauhajoella – Luka Nurmi haastaa sarjakärki Pekka Lehtolan

Legendsien Sorasarjan toinen osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina 20.8. Kauhajoen Sotkan maaradalla. Sarjan johdossa on Seinäjoella kaikki ajamansa lähdöt voittanut laihialainen Pekka Lehtola, kaksi seuraavaa sijaa menee kainuulaisille, Ilari Takala on toisena ja Mikko Okkonen kolmantena. Seinäjoen finaalilähdössä Lehtolan kanssa rajusti taistellut Luka Nurmi koki herkän lajin armottomuuden, epäonnistui, ja jäi finaalissa neljänneksi. Onko nyt revanssin aika?

– Odotan että tulee olemaan siisti kisa kuten Seinäjoella, ehkä vähän parempikin, Kauhajoen rata on vähän nopeampi. Kyllä mä voittamaan lähden, vauhtia oli Seinäjoellakin, mutta muutama virhe tuli, tuo on niin pienestä kiinni. Mutta kyllä Pekka pitää voittaa, Nurmi tokaisee hymyillen.

Avauskilpailussa jokaisen lähdön voittanut Pekka Lehtola on valmiina toistamaan Seinäjoen näytöksen.

– Auton kanssa oli vähän huolia, perävälityksen rattaat olivat poikki ja imunokka oli murtunut, ihmettelinkin kun auto alkoi käydä Seinäjoen finaalissa vähän huonosti. Nyt on kaikki kunnossa kisaa varten. Ajoin Kauhajoella testipäivänä aiemmin kesällä ja tykkäsin radasta, siellä mennään vähän kovempaa. Olen valmiina voittamaan, Lehtola kertoo.

Mukana historian toisessa Sorasarjan kilpailussa on kaksitoista kuljettajaa, jotka ajavat speedway -kaaviolla kaikki kaikkia vastaan. Alkuerien jälkeen ajetaan semifinaalit ja finaali. Radalla nähdään kärkinelikon lisäksi muun muassa moninkertainen Suomen ja Euroopan mestari, Matti Alamäki, YouTube-tähti Pauli Laakso, Legends Mestaruussarjan ykkösnimi Henri Tuomaala, Sorasarjan kärkinelikosta Takala ja Okkonen sekä monta kivikovaa haastajaa. Erittäin tasaisessa Sorasarjassa kaikki on mahdollista.

Sorasarjan tapahtuma Kauhajoen Sotkassa alkaa kuljettajaesittelyllä klo 11.30, kilpailu käynnistyy klo 12.00 ja päättyy alustavan aikataulun mukaan klo 15.00. Varikko on avoinna yleisölle, joten kuljettajia pääsee tauoilla jututtamaan.

Kuva Timo Pullikka