Kausi käynnistyi Botniaringiltä – Tuomas Plosila hurjana kotiradallaan!

Kotimainen ratakausi alkoi Kurikan Botniaringillä viikonloppuna. Poikkeuksellisen kevään vuoksi SM-sarja ei vielä ole käynnissä, nyt ajettu Momo Racing Team Ry:n järjestämä kilpailu ajettiin kansallisena kilpailuna, joten SM-pisteitä ei jaettu. Pitkän kilpailutauon jälkeen helteiselle varikolle oli kokoontunut joukko intoa puhkuvia kuljettajia, joista peräti viisi kilpailijaa oli debytoimassa Suomen suurimmassa rataluokassa. Legendsit ajoivat lauantaina kaksi kilpailulähtöä, molemmissa voittajana ruutulipulle kurvasi Kurikan UA:ta edustava 23-vuotias Tuomas Plosila.

Ensimmäisessä kilpailussa kangasalalainen, Legendsien viime kauden vuoden tulokas, Leevi Lintukanto antoi viitteitä vauhdistaan. Paalupaikalta startannut, heinäkuussa 18 vuotta täyttävä Lintukanto oli jo lähes varma voittaja, kunnes kohtalo puuttui peliin ja autoon tuli tekninen vika. Lintukannon jäätyä viimeisillä kierroksilla radan varteen, nousi toisena ollut Plosila voittoon kahden sekunnin marginaalilla ennen Aleksi Pärssistä. Kolmanneksi tiukassa kilpailussa ajoi Marko Kilpiä, vain neljä sadasosaa Pärssistä hitaampana.

 

Toisen kilpailun paalulta lähti jälleen Lintukanto, ja startti oli edellisen toisinto. Kärkijoukossa liitävän Lintukannon auto oli saanut kipeää edellisessä lähdössä, ja jarruputken hajottua kohtalona oli jälleen keskeytys johtoasemasta.

– Ensimmäisessä lähdössä meni kardaanista pultit poikki, toisessa se oli ilmeisesti lyönyt jarruputken rikki ja nesteet vuotivat pihalle, ei ollut jarruja enää. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä kohti alkavaa kautta, kun sai edes vähän ajettua, ja vauhtiakin on nyt ihan kohtuullisesti. Suomen mestaruutta lähdetään hakemaan, Lintukanto lataa.

Päivän toisessa kilpailussa Plosila kävi hurjaa taistelua Pärssisen, Kilpiän, Juha Nisulan ja Henri Tuomaalan kanssa. Kärjessä sijoituksia vaihdeltiin Legendseille tuttuun tyyliin useasti, toisinaan radalle mahtui kolmekin kilpailijaa rinta rinnan. Erinomaiseen vauhtiin autonsa saanut Pärssinen yritti vielä viimeisessä kaarteessa peitota Plosilan, mutta kurikkalainen piti pintansa, ja ajoi päivän toiseen voittoon puolen sekunnin turvin. Kolmanneksi kaasutteli kovassa iskussa koko päivän ollut Marko Kilpiä.

– Ei ihan odotettu tätä, sillä täällä oli paljon kovia äijiä ajamassa, vaikka olihan meillä tiedossa että tällä autolla päästään lujaa. Pieniä ongelmia tuli, koska kone hajosi ennen kisaa eikä olla päästy kuin kerran treenaamaan. Olen nyt ajanut yhteensä neljä kilpailua Legendsillä, näillä näkymin tulen ajamaan myös SM-sarjan. Tavoitteen voi asettaa aina sinne ykköseksi asti, mutta jos kärkikolmikkoon pääsisi niin tyytyväinen saa olla, siellä on monta kovaa jannua, Plosila kertoo.

Seuraavan kerran Legends-luokka esiintyy samaisella Botniaringin radalla 18.-19. heinäkuuta, SM-kausi on tarkoitus käynnistää elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Kuva Vesa Rauhala

  1. lähtö tulokset
  2. lähtö tulokset