Kilpailukausi alkaa – vihdoinkin!

Koronan riivaamassa maailmassa kaikki on ollut mullin mallin, kevään kilpailuja on siirrelty, sarjoja on peruttu ja on ajeltu kotoa käsin virtuaalisesti. Viimeinkin on aika laittaa aidot ajohanskat käteen, sylkäistä rukkaseen, aistia äänet ja bensiinin tuoksu, ja ennen kaikkea tuntea vauhdin hurma. 

Kauden aloittaa Botniaringillä ajettava kansallinen kilpailu, johon määräaikaan mennessä ilmoittautui seitsemäntoista kuljettajaa. Tästä kilpailusta ei siis jaeta SM-pisteitä, niiden aika on sitten myöhemmin kesällä, toivottavasti. SM-sarja on kutistunut suunnitellusta viidestä osakilpailusta mahdollisesti kolmeen. 

  • Viime vuoden ensimmäisen kisan muistan hyvin. Vettä tuli välillä aika paljon, mutta säädöt sopivat kostealle radalle tosi hyvin, ja oli täysi luotto koko ajan autoon ja ajamiseen. Tämä pakollinen kisatauko tuli siinä mielessä hyvään saumaan, että rakennan omakotitaloa, joten vapaa-ajan kanssa ei ole ollut ongelmia. Samalla ollaan keskitytty rakentamaan uutta Nascar-autoa, joten Legendsin testaaminen on jäänyt. Kisaamaan lähdetään tosi hyvillä fiiliksillä, vihdoinkin päästään ajamaan oikeaa ”reisinkiä”, viime kevään avauslähdön voittanut Henri Tuomaala kertoo.

Botniaringin aikataulu lauantai 13.6.2020 (Huom, muutokset mahdollisia)

Klo 08:00 kilpailutoimisto avataan

Klo 08:30 lopullinen aikataulu julkaistaan

Klo 08:45 Legends-kuljettajien ohjaajakokous toimiston edustalla

Klo 09:15 Legends warm-up

Klo 12:10 Legends aika-ajo 20 min

Klo 12:30 tauko 30 min

Klo 14:40 Legends 1. kilpailulähtö 10 kierrosta

Klo 15:00 tauko 15 min

Klo 16:55 Legends 2. kilpailulähtö 10 kierrosta

Klo 17:30 palkintojen jako toimiston edustalla 

Kuvassa Henri Tuomaala Botniaringillä kaudella 2019, kuva Pertti Kangasniemi / AKK