Legends-luokka järjesti säpinää radalle – SM-kausi käynnistyi viikonloppuna Botniaringillä!

Legends-luokan historiallinen SM-kausi sai aikaan osallistujaryntäyksen Jurvan Botniaringille. Mukaan ilmoittautui peräti 42 kuljettajaa, joten radalla oli tungosta ja jännitystä riitti lähdöissä ruutulipulle saakka. Lauantain vesikeli teki ajamisesta tarkkaa, sunnuntaina rata pysyi kuivana lähes loppuun saakka.

Viikonloppuna ajettiin kolme kilpailulähtöä ja jokaisessa lähdössä korkeimmalle korokkeelle nousi eri kuljettaja. Lauantaina todella vetisellä radalla ajetun ja paljon tapahtumia tarjonneen ensimmäisen kilpailun ykkösnimi oli murskaavalla yli viiden sekunnin marginaalilla Henri Tuomaala.

– Meillä oli vahva tunne että märällä ollaan hyvässä vauhdissa. Sain huonon startin, mutta pääsin silti ekasta mutkasta kärjessä ulos, sitten vedin pari pari kierrosta ihan täysiä. Huomasin että nyt riittää, olin saanut eroa ja kontrolloin vain tilannetta. Toki mun hommaa helpotti se että takana ajettiin aika kovaa kilpaa, hyvinkääläinen Tuomaala kertasi.

Toisessa startissa Tuomaala oli jälleen taistelemassa kärkiryhmässä mutta taipui kolmanneksi, toiseksi ajoi tällä kaudella Euro Nascar-sarjaan keskittyvä Jesse Vartiainen ja voittoon nousi kova taistelun jälkeen kolmen kymmenyksen turvin Veli-Pekka Karttunen.

– Tavoite oli kärkeen ja karkuun, se karkuun ei ihan toiminut. Ei se helppoa ollut, kun kaverit olivat koko ajan puskurissa kiinni, Karttunen kertoi.

Kauden kolmas osakilpailu alkoi kuivalla kelillä, mutta lähdön aikana alkanut sade liukasti radan eikä ulosajoilta vältytty. Antti Pakalenin kovavauhtinen syöksy pusikkoon sai turva-auton radalle, ja sen perässä ajettiin maaliin saakka. Kuljettaja Pakalen selvisi kaadosta pienillä kolhuilla.

– Se lähti kuin nappi paidasta, ehdin laskea että pari kolme rinkiä meni. Mulla oli varmaan vähän liikaa rengaspainetta, kun keli kisan aikana muuttui sateen vuoksi. Auto säilyi melko ehjänä, itselläni on vähän hartiat hellinä. Huomenna saattaa joka paikkaa kolottaa, Pakalen kertaa hurjan näköistä tilannettaan.

Viikonlopun viimeisen kilpailun voittajaksi ajoi Jesse Vartiainen, jolle kovan vastuksen turva-auton tuloon saakka tarjosi edellisen lähdön nimiinsä vienyt Karttunen.

– Alkoi satamaan vettä kesken kisan, safety car ratkaisi pelin, ei päästy enää loppuhuipennusta vääntämään. Semmoinen liukastelukisahan se oli, Vartiainen paketoi.

Kauden aikana ajetaan vielä neljänä viikonloppuna, seuraava osakilpailu on jo kahden viikon kuluttua 8.-9. kesäkuuta Ahvenistolla.

SM-pisteet 1/5

1) Veli-Pekka Karttunen 297p
2) Philip Miemois 273p
3) Johan Ahokas 267p
4) Joonas Vartiainen 262p
5) Mika Hurin 255p

Kuva: AKK/Pertti Kangasniemi