Legendsien kauden toinen näytös – viikonloppuna taistellaan Ahvenistolla!

Suomen suurimman rataluokan Legendsien kauden toinen kilpailuviikonloppu ajetaan Hämeenlinnan Ahvenistolla 8.-9. kesäkuuta. Kaksikymmentä vuotta Suomessa ajettu luokka sai ensimmäistä kertaa SM-arvon täksi kaudeksi. Avausosakilpailu keräsikin Jurvan Botniaringille peräti 42 kuljettajaa taistelemaan historiallisista SM-pisteistä. Veli-Pekka Karttunen nappasi Pohjanmaalta kaksi voittoa ja johtaa sarjaa.

– Botniaringin kilpailu meni hyvin, vaikka etukäteen mietitytti sadekelillä ajaminen. Sarjajohdosta on totta kai hyvä lähteä seuraavaan kilpailuun, mutta toisaalta ei se johto tässä vaiheessa merkkaa vielä mitään, monta lähtöä vielä edessä. Karttunen kertoo.

Ahveniston kilpailuun ilmoittautui 39 kuljettajaa, sarjakärki Karttunen odottaa kilpailua hyvillä mielin.

– Hyvät on fiilikset, Ahvenisto on hieno paikka ja siellä on puitteet kunnossa. Tykkään radasta älyttömästi, mutta siinä ärsyttää vain se, etten ole pystynyt koskaan ”Apparalla” voittamaan. Yritetään korjata tilanne tulevana viikonloppuna, ettei tarvitse taas vuotta odotella seuraavaa mahdollisuutta. Tietysti monella muulla on samat ajatukset, joten helppoa ei tule olemaan, miettii Karttunen.

Ahveniston kilpailuviikonloppu käynnistyy lauantaina aika-ajoilla klo 9:25, Legendsien päivän ensimmäinen kilpailulähtö ajetaan alustavan aikataulun mukaan klo 12:25 ja toinen iltapäivällä klo 15:40 alkaen. Sunnuntaina Legendsien värikäs joukko valtaa Ahveniston vaativan radan viikonlopun viimeisen näytöksen osalta noin klo 12:30

Kuva Pertti Kangasniemi/AKK