Legends Mestaruussarja käynnistyy – Ahvenistolla 40 kuljettajaa!

Legends Mestaruussarja pääsee viimein käyntiin tulevana viikonloppuna, näyttämönä on Suomen vaativin moottorirata, legendaarinen Ahvenisto. Avauskilpailuun ilmoittautui mukaan 40 legends-kuljettajaa, yhteensä ”Apparan” rataa on kiertämässä kaikki luokat huomioiden noin sata kuljettajaa. Osallistujalista on komeaa katseltavaa, mukana on hallitseva Suomen mestari Veli-Pekka Karttunen, kaksinkertainen mestari Sami Erkkilä, kolme kertaa korkeinta kannua nostellut Henri Tuomaala ja monta nuorta nopeaa kuljettajaa valmiina haastamaan konkareita. Mukana on myös Kuusamon Jäärata SM-sarjan kärkikolmikko, Tuomaala, Aleksi Pärssinen ja Pasi Pelkonen, ensikertalaisia Ahvenistolle ilmoittautui viisi.

Kolmella edellisellä kaudella kärkitaisteluissa ollut Pekka Seppänen on mukana uudella autolla, mielessä tietenkin mestaruus. Seppänen oli hopealla kaudella 2018, seuraavalla kaudella tuloksena oli neljäs sija, viime kaudella Seppänen ajoi kolmanneksi.

– Viime kaudella Alastaron kilpailun jälkeen olin valmis lopettamaan. Istuin pitkään hiljaa varikolla ja  olin aika syvissä vesissä, täysin kyllästynyt pieniin moottorihuoliin. Lopulta kävimme luottomekaanikkona toimivan Mikko -veljen kanssa pitkän keskustelun, ja tässä sitä taas ollaan, uuden kauden kynnyksellä täynnä intoa. Meidän piti ensin ajaa yksi kilpailu, mutta Alastaron testipäivänä alkoi kypsyä ajatus koko kaudesta, suurin syy siihen on uusi vesikoneinen auto. Nyt hiotaan vielä kilpuria itselle mieleiseksi, ja ollaan sitten valmiita Ahvenistolla. Tiimi on taas kasassa ja täynnä virtaa, laitetaan kaikki peliin, Seppänen kertoo.

Nuorta voimaa sarjaan tuo juuri 17-vuotta täyttänyt Luka Nurmi, joka on ottanut isoja harppauksia autourheilu-urallaan. Nurmi on tullut suurelle yleisölle tutuksi Ferrari Challenge EM-sarjasta. 

– Kalenterit menivät sopivasti eikä kisoja ole päällekkäin, saadaan ajettua koko sarja. Päätettiin lähteä mukaan sillä sarja on hyvä, siellä on paljon autoja, hyvä henki ja saamme näkyvyyttä myös Suomessa. Ahvenisto on ratana varmasti Suomen hienoin, ajoin siellä pari vuotta sitten Legendsillä, ja se sopii näille autoille täydellisesti. Lähden kauteen uudella vesikoneisella autolla, ja tavoitteena on ajaa voitosta. Sen eteen pitää tehdä paljon töitä, mutta viime kausi antoi uskoa siihen, että meillä on hyvät mahdollisuudet, Nurmi ennakoi. 

Kilpailussa ajetaan kahtena päivänä, perjantaina ajetaan vapaita harjoituksia viidentoista minuutin jaksoissa alkaen klo 09.00, harjoitukset päättyvät klo 16.00, perjantaina on myös ilmoittautuminen ja esikatsastus. Lauantaina ajetaan kaksi lähtöä ja sunnuntaina yksi. 

Aikataulu:

Lauantai 12.6.

09.25 – 09.35 Legends ja formulat warm up
10.15 – 10.25  Legends aika-ajo ryhmä1
13.55 – 14.15 Legends race 1 15 min
17.15 – 17.40 Legends race 2 15 min

Sunnuntai 13.6.

09.35 – 09.50 Legends ja formulat warm up
16.05 – 16.30 Legends race 3 15 min

Alustava aikataulu kaikki luokat