Legends Mestaruussarja on mukana kotimaisen rata-autoilun huippusarjassa!

Legendsien Mestaruussarja on tulevalla kaudella osana Finnish Racing Championship-sarjaa. Suomen rata-autoilulle uutta nostetta tuovassa sarjassa ajetaan kuusi osakilpailuviikonloppua, kausi käynnistyy toukokuussa Alastaron radalta ja päättyy Ahvenistolle syyskuussa. Legendsien lisäksi sarjassa nähdään TCR-luokan täysiveriset kilpa-autot, sekä suuressa suosiossa oleva V1600-luokka. FRC-sarja ajaa myös kaksi osakilpailua yhdessä Rata SM:n kanssa, kolmessa osakilpailussa mukana on moottoripyörien Circuit Racing-sarja.

– Tavoitteena on tehdä yleisötapahtumia, ja sitä kautta ollaan lähestytty sarjan rakentamista. Kaikki tiedämme ettei se käy käden käänteessä, vaan se vaatii työtä ja aikaa. Legendsit kuuluvat ilman muuta mukaan huipputuotteeseen, lähdöissä on paljon autoja ja luokka kiinnostaa yleisöä. Legendseissä ollaan tehty systemaattisesti ja määrätietoisesti työtä harrastajamäärän kasvattamiseen, on hienoa saada luokka mukaan. Legendseistä on myös apua tapahtumien kehittämiseen kokonaisuutena. TCR-Finland on uusi kansainväliset mitat täyttävä luokka, joka tulee Suomeen juuri oikeaan aikaan, sillä ensi kaudeksi lanseerattu World Ranking-pisteytysjärjestelmä tarjoaa kuljettajille mahdollisuuden kilpailla maailmanfinaalissa. Mukana oleva suosittu V1600-luokka täydentää sarjaa luomalla mm. hyvän polun vaikkapa Legendseihin tai TCR-autoihin. Osakilpailuista sen verran, että kauden toiseksi viimeinen kilpailu saadaan ajaa Alastaron uudella pidennetyllä radalla, ja on myös hienoa, että Pärnun Estonia GP tulee takaisin. Viron Autourheiluliiton presidentti Toivo Asmer rakentaa joukkoineen jo täyttä häkää ensi kesän kilpailua, odotettavissa on armotonta taistelua radalla, paljon yleisöä katsomossa ja varmasti myös hyvä meininki iltamenoissa, FRC-sarjan promoottori Mika Heinonen kertoo.

Kalenteri 2023

19-21.5. Alastaro  FRC + MP RR SM
Luokat:, Legends, Legends Harrastesarja, TCR Finland SM, V1600, Porsche, Circuit Racing SM

16-18.6. Motopark MP RR SM + FRC
Luokat: Legends, TCR Finland SM, Circuit Racing SM

22-23.7. Vauhtiajot FRC
Luokat: Legends, TCR Finland SM, V1600

11-13.8. Pärnu FRC + Rata SM
Luokat: Legends, TCR Finland SM, V1600, BMW Xtreme Race, V8 Thunder, Formula Open Finland

1-3.9. Alastaro (long) FRC + MP RR SM
Luokat: Legends, Legends Harrastesarja, TCR Finland SM, V1600, Circuit Racing SM

16-17.9. Ahvenisto FRC + Rata SM
Luokat: Legends, Legends Harrastesarja, TCR Finland SM, V1600, BMW Xtreme Race, V8 Thunder, Formula Open Finland

Viime kaudella käynnistetty Harrastesarja jatkaa myös tulevalla kaudella. Matalan kynnyksen Harrastesarjassa ajetaan kolme osakilpailua, Alastarolla kahdesti ja kerran Ahvenistolla. Harrastesarjan kuljettajalla ei tarvitse olla omaa autoa, eikä ajovarusteita, sarjaan voi osallistua vuokraamalla täyden palvelun. Vuokratoiminnasta lisää myöhemmin.

Kuva: Tuomas Tenho / Tenhophotography