Legendsien viikonlopussa kolme kilpailua, kolme voittajaa – SM-sarja tiukentui Kemorassa

Kauden toiseksi viimeinen osakilpailuviikonloppu tarjosi parasta Legends-luokkaa, jokaisessa kolmessa lähdössä ruutulipulle ensimmäisenä kaasutti eri kuljettaja. Voittajina Kemorassa olivat kauden uudet voittajat Mathias Herten ja Pekka Seppänen, sekä kolmannen kerran keskikorokkeelle noussut Veli-Pekka Karttunen. Sarjakärjessä Kemoraan startannut Philip Miemois nousi kerran palkintokorokkeelle, vaasalainen tuli toisessa kilpailussa kolmanneksi, mestarisuosikin etumatka kutistui.

Ensimmäinen kilpailu ajettiin lauantaina. Legendsien tapaan johtopaikka vaihtui useasti ennen maalia, tärkeimmällä hetkellä johdossa oli Mathias Herten ja otti kauden ensimmäisen voittonsa.

– Lähdin neljännestä ruudusta, mikä oli hyvä asetelma päivän kilpailuun. En saanut mitään huippulähtöä, mutta pääsin ensimmäisellä kierroksella kärkikolmikkoon. Kilpailu oli tiukkaa: välillä Karttunen oli kärjessä, välillä Seppänen ja välillä minä. Minulla irtosi viimeisellä kierroksella pakoputki ja tehot menivät täysin. Onneksi sain työntöapua Vartiaiselta. Viimeiset kaksi kierrosta piti peitellä tosissaan, paljasti Hertén.

Sunnuntain ensimmäinen lähtö oli niin sanottu kauden päälähtö, eli siitä saadut pisteet lasketaan automaattisesti mukaan lopulliseen sarjatulokseen, muista starteista kauden kaksi huonointa tulosta vähennetään. Pekka Seppänen oli tällä kertaa ykkösenä maalissa ja otti kauden ensimmäisen voittonsa, sarjassa Seppänen on kuudentena.

– Ensimmäinen kisa meni vähän huonosti, kärki karkasi ja mulla nousi rengaspaineet sen verran yli että meni luisteluksi ja riehumiseksi. Otettiin siitä opiksi, ja toisessa startissa alun kyttäilyn jälkeen päästiin Jesse Vartiaisen kanssa karkuun. Nousin johtoon viisi kierrosta ennen loppua ja sain pidettyä paikkani, se on Kemorassa aika harvinaista että viimeiselle kierrokselle vetäjänä lähtenyt tulee ykkösenä maaliin. Päätöskisa ajetaan Alastarolla jossa on uusi pinta ja uusi mutka, odotan kauden finaalia mielenkiinnolla, Seppänen kertoi.

Kemoran viimeinen lähtö oli Veli-Pekka Karttusen heiniä, hän täydensi hyvän viikonlopun ottamalla voiton kolmannen ja neljännen sijan kaveriksi. Karttunen on sarjassa neljäntenä.

– Aika-ajossa oli märkää ja meidän auto toimi hyvin, olin siinä nopein. Kuivalla radalla vauhti vähän hiipui loppua kohden, muutettiin autoa ja saatiin sitä paremmaksi niin että pystyin ajamaan kilpaa loppuun asti. Toisessa kisalähdössä ajoin sitten Legendsien rataennätyksen, ja sen turvin pääsin paalulle viimeiseen kisaan. Siinä olin välillä ykkösenä ja välillä kakkosena, vähän kävi tuuri kun hiukan yllättäen näytettiin viimeisen kierroksen kylttiä ja olin sillä hetkellä toisena. Se on paras paikka lähteä viimeiselle kierrokselle Kemorassa, koska takasuoralla on todella vaikea pitää kaveria takana, joten pääsin siellä nousemaan johtoon. Radan loppuosa on sen jälkeen aika helppo ajaa peittolinjaa, ja kun vielä takana näkyi yhtäkkiä kumikäryä ja autoja pyöri sinne tänne, sain ajella rauhassa voittoon, Karttunen kertasi.

Legendsien SM-sarjan sisällä pisteistä kilpaillaan myös luokittain. Pro-luokan kärki on sama kuin yleiskilpailussa, aloittelevien kuljettajien Semipro-luokan sarjajohdossa ennen kauden finaalia on 16-vuotias Leevi Lintukanto joka täräytti kauden päälähdössä kuudenneksi ja voitti luokkansa jokaisessa startissa. Kokeneempien, yli 40-vuotiaiden kuljettajien joukossa Miikka Riihimaa otti myös luokkavoiton kaikissa kolmessa lähdössä ja johtaa sarjaa.

Sarjatilanne ennen finaalikilpailua:

1) Philip Miemois 1027p
2) Mathias Herten 964p
3) Joonas Vartiainen 957p
4) Veli-Pekka Karttunen 952p
5) Johan Ahokas 926p

Pro-luokan sarjatilanne on sama kuin yleiskilpailun

Semipro-luokka:

1) Leevi Lintukanto 1063p
2) Viktor Herten 1052p
3) Antti Pakalen 878p

Master-luokka:

1) Miikka Riihimaa 1082p
2) Janis Horeliks 1043p
3) Juha Nisula 961p

Mathias Hertenin kommentin lähde:
APR Competitionin tiedote
Kuva: Pertti Kangasniemi