Rähinää radalla, 42 Legendsiä kauden finaalissa Alastarolla

Tulevana viikonloppuna ratkeaa, kuka on historian ensimmäinen Legends-luokan Suomen mestari. Vaasalainen Philip Miemois on johtanut sarjaa kesästä saakka, toiseksi nousi Kemorassa voittoon ajanut Miemoisin tallikaveri Mathias Herten, kolmatta sijaa pitää hallussaan Joonas Vartiainen. Toukokuussa startannut Rata SM-kausi päättyy Virttaalle, Alastaro Circuitin radalle 21.-22. syyskuuta. Kilpailu on samalla myös NEZ-sarjan päätösosakilpailu.

– Mun pitää nyt vain ajaa niin hyvin kuin osaan, teen parhaani. Kemoran kisan jäljiltä taka-akseli oli vähän vino, se on laitettu kuntoon joten auton puolesta kaikki valmistelut on tehty. Alastaron rata on kiva ajaa, siellä on hyviä ohituspaikkoja, se sopii ajotyyliini. Olisihan se upeaa voittaa mestaruus, mutta yritän vain kerätä niin paljon pisteitä kuin pystyn, Miemois mietiskelee.

Kausi alkoi Jurvan Botniaringilltä, siellä kaksi voittoa saalisti neljäntenä sarjassa majaileva Veli-Pekka Karttunen, myös viimeisin startti Kemorassa päättyi Karttusen voittoon. Sarjan neljästätoista kilpailulähdöstä vähennetään kaksi huonointa, tällä kaavalla Karttusella on suurin pistemäärä ennen kauden finaalia.

– Työreissussa ollaan vielä, torstaina koukkaan Pieksämäeltä kodin kautta ja lähden Alastarolle. Tiimi on pitänyt hyvää huolta autosta ja tarkistanut että kaikki rokkaa. Kausi on mennyt meidän osalta kerrankin hyvin, vain Ahvenistolla tuli yksi nollakisa. Tämä tarkoittaa että kaiken pitää kyllä mennä nappiin, että mestaruus tulisi, tekniseen vikaa ei ole varaa yhdessäkään lähdössä. Alusta lähtien pitää onnistua, sillä mukana on niin paljon kuskeja että takaa nousu kärkeen olisi vaikeaa.
Alastaro on suosikkini, siellä on monesta muusta radasta poiketen useampi eri ajolinja. Joillain radoilla mennään samaa linjaa, autolla on niissä enemmän merkitystä. Alastaro antaa kuskille mahdollisuuksia, siellä pystyy vähän hanskalla paikkaamaan. Keväällä Botniaringillä kerroin, että Suomen mestaruus kiinnostaa, joten sitä jahdataan, Karttunen kertoo.

Kenen nimi kirjoitetaan seuraavaksi historian kirjoihin suomalaisessa autourheilussa, se on tiedossa viimeistään sunnuntaina iltapäivällä.

Sarjatilanne:

1) Philip Miemois 1027p
2) Mathias Herten 964p
3) Joonas Vartiainen 957p
4) Veli-Pekka Karttunen 952p
5) Johan Ahokas 926p

Kuva: Pertti Kangasniemi