Legendsit jälleen suurin luokka – Rata SM-sarja käynnistyy viikonloppuna!

Legendsien SM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Kurikan Botniaringiltä. Koronapandemian runtelema kausi oli pitkään vaarassa peruuntua kokonaan, mutta sinnikkään työn tuloksena sarjassa ajetaan kaksi osakilpailuviikonloppua, kausi päättyy Alastarolle syyskuussa.

Viime kaudella SM-arvon saanut Legends-luokka on jälleen mukana suurimpana ja näyttävimpänä luokkana. Legendsejä SM-sarjassa nähdään yli 30, mukana ovat mm. kolminkertainen mestari Henri Tuomaala, kaksinkertainen mestari Sami Erkkilä sekä kertaalleen mestaruuden vieneet Johan Ahokas ja Jesse Kari. Nuorisokaartia edustaa Nascar-radoille tähtäävä huippulupaus, 18-vuotias Leevi Lintukanto, paikallista väriä tuovat sarjassa debytoiva nopea vaasalainen, vasta 16-vuotias Lenni Nieminen, sekä kurikkalainen Tuomas Plosila, 23, jota voidaan odottaa mukaan kärkikahinoihin. Korkeinta pokaalia lähtee metsästämään myös viime kauden hopeamitalisti Veli-Pekka Karttunen, joten koossa on timanttinen joukko nopeita kuljettajia.

Seinäjokinen, Legends Ry:n puheenjohtajana toimiva kokenut Juha Nisula on mielissään sarjan jatkuvasta suosiosta.

– On hienoa nähdä, miten nuoret tulevat mukaan Legendseihin, ja osa jatkaa meiltä maailmalle isompiin ympyröihin, kuten V8 Thunder Suomen- ja Euroopan sarjoihin siirtynyt viime vuoden Suomen mestari Philip Miemois. Jälleen on iso joukko erittäin lupaavia ja nopeita nuoria vauhdittamassa meitä konkareita. Vaikka kaudesta tulee lyhyt, siitä tulee erittäin jännittävä, Nisula ennakoi.

Veli-Pekka Karttunen jäi viime kaudella hopealle ”turvan mitalla”, tavoitteena on nyt ajaa mestaruuteen.

– Muuta tavoitetta ei voi olla, Suomen mestaruutta haetaan. Olemme ajelleet Pieksämäeltä Botniaringille testaamaan parikin kertaa, onhan se viitisen tuntia sivu, mutta tärkeintä on saada ajaa juuri tällä radalla mistä sarja alkaa. Ensimmäinen reissu meni hyvin, mutta edellisessä testissä kone räjähti. Onneksi on olemassa Yliahon Markku, saadaan kone taas kuntoon ennen sarjan avausta, siitä suuri kiitos hänelle. Legendseille tuli täksi kaudeksi käyttöön uusi Hoosier -rengas, aluksi tuntui että olemme sen kanssa vähän eksyksissä, mutta nyt ollaan saatu säätöjä oikeaan suuntaan. Perjantaina totuus paljastuu, kun muutkin ovat radalla harjoittelemassa, Karttunen sanoo.

Kilpailu Botniaringillä alkaa lauantaina 22.8. klo 10:30 aika-ajoilla, ensimmäinen kilpailulähtö ajetaan klo 15:00. Sunnuntai käynnistyy kilpailun osalta klo 10:50, luokkina Rata SM-sarjassa Legendsien lisäksi ovat V8 Thunder, BMW Xtreme, V1600 ja The Gran Turismo. Lisäksi radalla nähdään Formula Open Finland -sarja.

Kuva Pertti Kangasniemi