APR Competitionin kisaennakko!

APR Competitionin tiimi kovalla kattauksella SM-avaukseen

Legends-rata-autojen SM-kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Botniaringin radalta. APR Competition –kilpatiimi suuntaa kovatasoisella kuljettajakattauksella kohti Jurvan lakeuksia.

Vaasalaislähtöisen APR Competition –kilpatiimin kausi on ollut karikkoinen jo ennen SM-avauskilpailun lähtövalojen syttymistä: koronapandemia muokkasi rankalla kädellä myös rata-autoilun kisakalenteria, ja tiimin koko olemassaoloa yritettiin horjuttaa pitkäkyntisten toimesta. Vaasan veri ei kuitenkaan vapise, ja niinpä tiimi kokosi huippuluokan kuljettajarivistön taistelemaan poikkeuksellisen SM-kauden mestaruuksista.

18-vuotias Leevi Lintukanto antoi myrskyvaroituksen Botniaringillä jo heinäkuussa, kun mies peittosi Legendsien kansallisessa Botniarace-kilpailussa kanssakilpailijansa ylivoimaisesti ja takoi kirsikkana kakun päälle Legendsien Botniaringin kierrosennätyksen. Kangasalan nuori lupaus lähtee myös tulevaan viikonloppuun voitto mielessään.

– Hyvät odotukset tulevalta viikonlopulta, hyvällä mielellä lähdetään kilpailuun. Voittoa tavoitellaan totta kai. Edelliskilpailun vauhtiin nähden mahdollisuuteni voittoon pitäisivät olla hyvät, toki kisapaikalla nähdään sitten se lopullinen taso. Tämän lyhyen kauden tavoitteena on Suomen mestaruus, Lintukanto lataa.

Tiimiin liittyi tälle kaudelle mukaan myös Legends-konkari Marko Kilpiä. Jo vuonna 1984 kilpailemisen aloittanut 49-vuotias lappeenrantalainen ei suinkaan ole hidastanut tahtia Legends-vuosien varrella. Mies on usein nähty kärkikahinoissa ja rattimieheltä on lupa odottaa hyvää vauhtia myös tänäkin vuonna.

– Viikonlopulta toivon, että päästäisiin ajamaan hyvässä kelissä. Odotan mielenkiinnolla uusien renkaiden kokeilemista ja miten auto niiden myötä muuttuu. En ole tänä vuonna vielä ajanut, joten toivoisin saavani ehjän viikonlopun ilman kolarointia. Viiden sakkiin ilman muuta tähdätään. Ensimmäinen viikonloppu näyttää, mihin vauhti riittää. Jos menee hyvin, niin nälkähän aina kasvaa syödessä, hymyilee Kilpiä.

Pienestä ei hätkähdetä

Kuopiolaisen Jani Vilenin vauhtihalut ovat huipussaan koronapandemian viivästettyä SM-kauden alkua. 34-vuotias ampaisee takaisin radalle ennen kaikkea pitämään hauskaa.

– Hyvät fiilikset ennen ensimmäistä kilpailuviikonloppua. Pääasia, että päästään ajamaan taas kilpaa ja takaisin radalle pitkän kevään jälkeen. Tehdään parhaamme ja katsotaan, mihin se viikonloppuna riittää. Auto on entisessä iskussaan ja on mielenkiintoista päästä kisaamaan uudella rengasmerkillä. Innolla odotan viikonloppua, Vilen summaa.

Tiimipäällikkö Johan Ahokas on saanut tänä vuonna osakseen kieroilijoiden metkuja, mutta 30-vuotias vaasalainen suuntaa niistä huolimatta pää pystyssä kohti SM-avausta kotiradallaan.

– Koronan vuoksi kauden avausta on odotettu kauan. Kiva kun pääsee vihdoin ajamaan ja kilpailemaan tiimin kanssa. Hienoa, että pääsemme kaikki viivalle. Itselläni on niin vähän kilometrejä tältä vuodelta alla, että tärkeintä on nyt saada ehjä kilpailu. Palkintokorokkeelle kuitenkin tähdätään. Monelta eri taholta on yritetty laittaa pakkaa sekaisin, mutta olemme takaisin radalla, emmekä hätkähdä pienestä, lupaa Ahokas.

Kauden alkuun tuo lisämaustetta myös Legendsien uusi rengasmerkki. Ennen kilpureiden alla tahtia lykki Federal, tänä vuonna vauhtia takoo Hoosier. Legendsien SM-sarja alkaa Botniaringin radalta tulevana viikonloppuna 22.-23. elokuuta. Rata SM –sarjan kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 33 Legends-kuljettajaa. Kilpailuviikonloppu alkaa lauantain aika-ajoilla, jotka ajetaan kahdessa ryhmässä klo 11.20 alkaen. Legendsien ensimmäinen kilpailu ajetaan lauantaina klo 15.55. Toiseen kilpailuun startataan sunnuntain puolella klo 11.50 ja vihreät valot palavat viikonlopun viimeisen lähdön merkiksi sunnuntaina klo 14.30. Kauden toinen osakilpailuviikonloppu ajetaan 12.-13. syyskuuta Alastaron radalla.

Teksti APR Competitionin tiedotus
Artikkelin kuva: Hannu Lehtola