Luka Nurmi on Legendsien Suomen mestari jääradalla!

Jääradan SM-sarjassa ajettiin tällä kaudella kolme osakilpailua, ensimmäinen helmikuun lopussa Ylivieskassa ja kaksi seuraavaa maaliskuussa Ruotsin Morajärvellä. Luka Nurmi voitti kautta aikojen ensimmäisen Legends-luokan Suomen mestaruuden jääradalla, hopealle ajoi Jose-Niko Kantola ja pronssi ripustettiin avauskilpailun voittaneen Pasi Pelkosen kaulaan.

Morajärven jäälle oli tehty erittäin nopea ja kuljettajien ylistämä rata. Haittapuolena oli radalle kertyneen lumen pöllyäminen napakassa pakkaskelissä. Lauantaina alkuerässä sarjan ykkösenä ollut Pasi Pelkonen otti selvän voiton, Iceboys Racing -tiimin Luka Nurmi oli toinen ja tallikaveri Sami Talvitie kolmas. Finaalissa oli erittäin tasainen lähtö, mutta Nurmi onnistui karistamaan muut kannoiltaan ja ajoi selvään voittoon, se nosti tamperelaisen sarjan johtoon.

– Siisti päivä täällä ja siisti rata, lumi pöllysi vähän Ylivieskaa enemmän. Ekassa erässä jäin lähdössä toiseksi, eikä lumipöllyssä kauhean hyvin pystynyt ajamaan, siinä tajusi lähdön merkityksen. Finaalissa tavoitteena oli päästä kärkeen ja karkuun, ja se toteutui, tehtiin vähän ”setupin” muutoksia että saadaan lähtöön pitoa. Hyvän lähdön jälkeen sain ajella aika rauhassa, huomasin että muutamia mutkia voi vetää jopa täydellä kaasulla, sitä ei siinä alkuerän lumipöllyssä huomannut. Hyvältä tuntuu nyt sarjakärjessä, huomenna on tarkoitus varmistaa Suomen mestaruus, kertaa Nurmi lauantain tapahtumia.

Sunnuntaina rata pöllysi jo vaarallisen paljon, pakkasen ja auringon yhdistelmä ei ole jääradalle paras yhdistelmä. Nurmi jatkoi vakuuttavaa menoa ja oli ykkönen sekä alkuerässä että finaalissa, ja voitti mestaruuden jopa ylivoimaiseen tyyliin. Hopealle nousi viimeisessä finaalissa kuudentena maaliin tullut Jose-Niko Kantola, Pasi Pelkonen jäi finaalissa kahdeksanneksi ja putosi pronssille pisteen erolla Kantolaan.

– Alkuerässä hyvä lähtö ja sain ”paalupaikan” finaaliin. Tosi tiukka lähtö finaalissa, Mikko Okkonen oli ensimmäisessä mutkassa vielä edellä, mutta toisessa pääsin ohi. Hyvät kilpailut oli ekoilla kierroksilla, ihan täysiä sai ajaa. Koitin vähän päästä Okkosta karkuun, välillä pölläyttelemällä lunta ja yritin ajaa mahdollisimman lujaa. Lopussa sain vähän rauhallisemmin ajella, huikea fiilis, pyöräytin siinä maaliin tullessa pienet donitsit, kun tuntui niin hyvältä. Syy miksi tämä merkkaa niin paljon on se, että tämä on mun ensimmäinen virallinen Suomen mestaruus, tuntuu aidosti todella hyvältä, Nurmi hehkuttaa.

– Haluan erikseen kiittää kilpailujen järjestäjiä tästä sarjasta, ja mun tiimiä Iceboys Racingiä, ihan huikea porukka, samalla rentoa ja ammattitaitoista. Erityiskiitos mekaanikko Mika Lipsaselle, tiesi aina mitä pitää tehdä kun pyysin autoon jotain säätöä, Nurmi päättää.

Epäviralliset SM-pisteet

1. Luka Nurmi 96p
2. Jose-Niko Kantola 74p
3. Pasi Pelkonen 73p
4. Henri Tuomaala 69p
5. Mikko Okkonen 64p
6. Ilari Takala 62p
7. Sami Talvitie 58p
8. Kai Jokinen 44p
9. Ilkka Takala 34p
10. Teemu Laatikainen 28p

Kuva Tino Nurmi