Jokkisradoilta Legendsin rattiin – Pauli Laakso osallistuu Sorasarjaan!

YouTubesta ja Ylen Lakeuslife -ohjelmasta tunnettu alahärmäläinen Pauli Laakso on yksi Legendsien Sorasarjan kuljettajista. Jokamiesluokkaa ajaneen ”Phoolivlogin”, tie johti Legendsin rattiin , kuinkas muutenkaan, kuin videon teon yhteydessä tapahtuneen testiajon ansiosta. Härmäläisen sydän ja sielu oli kerralla myyty.

– Olin miettinyt jokkiksen rinnalle jotain lajia, mikä tulisi siinä sivussa, ja missä pystyisin kohentamaan ajotaitoa. Testiajon jälkeen innostuin tästä, ja vielä kun kulurakenne legendseissä on niin fiksu, niin huomasin että olin löytänyt sen mitä olin etsinyt. Parin viikon päästä olikin jo oma auto tallissa, Laakso kertoo.

 

Viime kaudella Laakso, 25, ajoi ensimmäiset Sorasarjan kilpailut, ja oli lopputuloksissa neljäs.

– Eka kisa oli täyttä katastrofia, melkein koko edeltävä yö laitettiin vielä autoa, eikä ollut mitään käsitystä miten kisapäivä kulkee. Kisa meni sitten rennolla fiiliksellä, ja sain hyvin homman käyntiin Nisulan Juhan avustuksella. Kauden finaalissa Forssan raviradalla mentiin jo todella kovaa, oli vähän alkukankeutta, mutta ajo parani koko ajan lopuksi pääsin kovalla taistelulla A-finaaliin, se oli ihan mukava lopetus kaudelle, muuta nälkää jäi ja tänä vuonna haluan menestyä paremmin.

Kausi 2023 käynnistyy Forssan Pilvenmäen raviradalta lauantaina 6. toukokuuta, Laakson tavoitteena on siis parantaa viime kauden sijoitusta, mielessä on myös mestaruus. Työtä sen eteen on tehty, auto on käyty huolellisesti läpi, mutta testiajo jää Forssaan.

– Autoon tehty muutoksia, siitä on koitettu tehdä kilpailukykyisempää. Kävin ajamassa jääradan SM-sarjan kisan Ylivieskassa ja voin todeta, että muutokset ovat onnistuneet, auto tuntui paremmalta käteen. Soralla testaaminen jää Forssaan, mutta jokkista ehdin toki ajaa ennen sitä Kemoran Asfalttikunkussa. Kaudella on useampia tavoitetta, päällimmäisenä on parantaa viime kesän tulosta ja taistella mestaruudesta. Yksi tavoite on myös tuoda yleisölle viihdettä sillä, että pääsen haastamaan Koskiniemen Juhan, ja tavoitteena on olla joka kisassa Juhan edellä, Laakso paljastaa hymyillen.

 

Kuvat Tuomas Tenho (Legends) ja Jani Tamminen (Jokkis)