Mestaruussarja käynnistyi Alastarolta – Leevi Lintukanto oli viikonlopun tuplavoittaja

Mestaruussarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua ajettiin lauantaina 20. toukokuuta aurinkoisella Alastaron radalla, sarjapisteistä oli taistelemassa neljäkymmentäviisi kilpailijaa. Tällä kaudella Legendsit kuuluvat osaksi uutta Finnish Racing Championship -sarjaa, ja luokalla on myös SM-arvo. Leevi Lintukanto oli päivän kuumin nimi ja otti voiton molemmista lähdöistä, palkintokorokkeelle nousivat myös Henri Tuomaala, Kalle Merisalo ja Marko Kilpiä.

Kartingista Legendseihin siirtynyt, 2019 Semipro-luokan voittanut ja seuraavalla kaudella SM-sarjassa niukasti neljänneksi jäänyt Lintukanto, 20, oli kovassa iskussa. Viime vuosina Euroopan ratoja Nascarilla kiertänyt pälkäneläinen näytti jo aamun aika-ajoissa vauhtiaan ja oli toiseksi nopein, parasta vauhtia piti hallitseva mestari Tuomaala. Kilpailussa Lintukanto kävi kovaa taistelua molemmissa lähdöissä, ensimmäisessä taisteluparina oli paalupaikalta startannut Tuomaala, voitto ratkesi vasta toiseksi viimeisellä kierroksella ”Lemminkäisen” mutkan jarrutuksessa. Tuomaala yritti viimeisellä kierroksella vielä samaisessa mutkassa nousta ykköseksi, mutta Lintukanto pystyi pitämään paikkansa. Kolmanneksi kauden ensimmäisessä lähdössä ajoi Merisalo.

Päivän toisessa lähdössä eturivistä startannut Merisalo ampaisi ykköseksi, kärkiryhmä pysyi alussa tiiviinä ja kamppailu jokaisesta sijoituksesta kävi kuumana. Muutamien kierrosten jälkeen Merisalo ja Lintukanto alkoivat tehdä eroa muihin, mutta kun Lintukanto onnistui nousemaan kärkeen, sai Merisalo seuraa Kilpiästä ja kumppaneista. Lintukanto karkasi ja ajoi päivän toiseen voittoon, Merisalo tuli toiseksi ja Kilpiä kolmanneksi.

– Tiesin että Henkka saa paremman lähdön ilmakoneisella, osasin varautua siihen. Alkuperäinen suunnitelma oli, että joko viimeisellä tai toiseksi viimeisellä kierroksella tulen yrittämään ohitusta, se meni just niin kuin piti. Kisa oli tosi tiukka kisa, jarrut meni vähän liian lämpimiksi ja alkoi mennä poljin pohjaan, mutta kyllä se voitto sieltä sitten tuli. Toisessa lähdössä Merisalo teki pienen virheen ja pääsin tuikkaamaan väliin. Muuten meni hyvin, mutta joku oli heittänyt öljyt radalle, niin siellä oli vähän häslinkiä, mutta radalla pysyttiin ja voitto tuli. Kausi alkoi erinomaisesti, tavoitteena on mestaruus, joten tästä on hyvä lähteä, Lintukanto paketoi.

Kausi jatkuu 17.-18. kesäkuuta Motoparkissa.

Kuvat FRC / Pertti Kangasniemi