Pekka Lehtola on yksi Sorasarjan mestarisuosikeista!

Jo vuodesta 2006 Legendsillä ajanut Pekka Lehtola on yksi Sorasarjan mestarisuosikeista. Asfalttiradoilta on menestystä tullut, hopeaa 2008 ja 2009, sekä Masters -luokan maailmanmestaruus kotikisoista vuodelta 2017. Lehtolalla oli viime kaudella epäonnea sarjassa, vaikka alku olikin vakuuttava. Seinäjoella laihialainen voitti kaikki ajamansa lähdöt, mutta Kauhajoella autoon tuli vikaa ja tuloksena oli keskeytys finaalissa. Kauden päätöskään ei mennyt toivotulla tavalla, Lehtola kolaroi kilpakumppanin kanssa.


Hopeakaudet 2008 ja 2009, ja maailmanmestaruus 2017, kuvat Hannu Lehtola

– Seinäjoki meni niin kuin piti, loput eivät sinne päinkään. Kauhajoella virrat katosivat finaalissa, Forssassa tuli kolari alkuerässä Pärssisen kanssa, tukivarsi petti mutta sain sen kuntoon ja pääsin vielä B-finaaliin. Siinä sitten lähdössä auto jäi viivalle kun kytkin hajosi, Lehtola muistelee viime kauden sarjaa.


Forssan Pilvenmäki 2022, kuva Tuomas Tenho

Haavat on laastaroitu, auto on laitettu iskuun ja Lehtola on jälleen valmiina huippunopeille ovaaliradoille.

– Jääratakisojen jäljiltä laitetaan auto kuntoon ja tarkistetaan että kaikki toimii. Ovaalin ajaminen on mukavaa hommaa, nopeita ratoja, ainakin Forssa oli tosi hyvä rata. Sama tavoite kun viime vuonna, voittaa pitäisi, helpolla se ei tule, hyviä kuskeja on tulossa mukaan, Lehtola päättää.

Artikkelikuva Tuomas Tenho