Philip Miemois on Legends-rataluokan ensimmäinen Suomen mestari – mestaruus ratkesi vasta ruutulipulla

Rata SM-sarja huipentui Alastaro Circuitilla ajettuun kauden finaaliin, historian ensimmäisen Legendsien Suomen mestaruuden voitti Philip Miemois, hopeaa sai Veli-Pekka Karttunen ja pronssia Mathias Herten. 2000-luvun alusta ajettu Suomen suurin rataluokka sai SM-arvon täksi kaudeksi, päätöskilpailuun otti osaa peräti 41 kilpailijaa. Vaasalainen Miemois varmisti mestaruuden vasta kauden viimeisen kilpailulähdön viimeisessä kiihdytyksessä.

Kauden finaalistarttiin lähdettiin kutkuttavassa tilanteessa. Kumpi olisi edellä ruutulipun liehuessa olisi Suomen mestari, vastakkain Veli-Pekka Karttunen ja Philip Miemois. Alussa näytti siltä, että Miemois karkaisi, mutta toisena ollut Pekka Seppänen ajoi vaasalaisen kiinni ja puski ohi. Karttunen seurasi lähietäisyydellä ja kavensi eroa, viimeisellä kierroksella hän nousi lähes rinnalle, mutta Miemois piti kilpakumppanin takanaan. Radan viimeinen kaarre tarjosi vielä yhden ohituspaikan, siitä kiihdytettäessä Miemois onnistui kuitenkin säilyttämään sijoituksensa ja kaasutti maaliin Suomen mestarina. Lähdön voitti Pekka Seppänen.

– Aluksi tuntui että olen ylivoimainen, mutta sitten takarenkaat kuumenivat ja kaveri saivat mut kiinni. Seppäsen kanssa taistelu oli vähän turhaa, Karttunenkin ajoi siinä meidät kiinni. Koko ajan pelotti että jotain sattuu, mutta nyt on hyvä fiilis, kausi on ohi ja voitto tuli kotiin. Suuret kiitokset meidän tiimille ja kaikille yhteistyökumppaneille, nyt pidetään pienet juhlat, Miemois sanaili mestaruuden tuoneen lähdön jälkeen.

Toiseksi ajoi jyväskyläläinen Veli-Pekka Karttunen, hänen viikonloppuun mahtui koko autourheilun värikäs kirjo.

– Lauantaina katosivat jarrut ja sijoitus oli vasta seitsemästoista. Se saatiin mielestämme kuntoon, mutta sunnuntain lämmittelyssä katkesi nokkaketju. Tuli aika kiire vaihtaa moottori, ehdittiin siinä, mutta kun hyppäsin viitisen minuuttia ennen starttia autoon, totesin ettei tässä ole kytkintä. Kisa onnistui, oli toinen. Viimeisessä kilpailussa sain ajettua Miemoisin kiinni, ja viimeisellä kierroksella oli takapuskurissa kiinni, mutta jarrut olivat taas niin lopussa etten pystynyt yrittämään ohitusta. Kiitokset kaikille, tiimille, yhteistyökumppaneille ja kanssakilpailijoille, oli ikimuistoinen kausi, Karttunen lataa.

SM-pronssia sai länsirannikolla Uudessakaarlepyyssä asuva Mathias Herten, joka oli jo lyödä tämän kauden osalta hanskat naulaan Botniaringillä.

– Alkukaudesta vähän meinasin masentua Jurvassa, oli sellainen olo, että kausi jää tähän. Päätettiin sitten tulla vielä Ahvenistolle kokeilemaan ja siitä se mieli muuttui. Onneksi jatkettiin, loppua kohti parani koko ajan. Pisteet riittivät pronssiin, joten tyytyväinen pitää olla, Hertén toteaa APR Competitionin tiedotteessa.

Kuva: Pertti Kangasniemi