Alastarolla tehtiin historiaa – Philip Miemois ensimmäinen Legends-luokan suomenmestari

Legends-rata-autojen SM-sarja huipentui sunnuntaina Alastaron radalle. Legendsit saivat virallisen SM-arvon tälle kaudelle, ja historian ensimmäinen Legendsien suomenmestari ratkesi vasta kauden viimeisessä kilpailussa. Alastarolle saatiin sunnuntaina pohjalaisjuhlat, kun vaasalaisen APR Competition -tiimin vaasalainen kuljettaja Philip Miemois voitti lopulta Legendsien suomenmestaruuden.

APR Competition -tiimin Miemois ajoi paalulta voittoon asti sunnuntain ensimmäisessä kilpailulähdössä, jossa mestaruustaiston pahin kilpakumppani Veli-Pekka Karttunen oli toinen. Mestaruus oli viimeisessä kilpailussa kahden kauppaa Miemoisin ja Karttusen välillä, ja miehet ajoivatkin peräkanaa ruutulipulle saakka Miemois niukasti Karttusen edellä.

– Tämä oli tavoite tällä kaudella ja nyt ollaan tässä, joten olen tyytyväinen kauteen. Olemme tehneet kaiken niin hyvin, kuin on pystynyt. Mekaanikot ovat myös tehneet kaiken, mitä pystyy, eikä meillä ole ollut mitään teknisiä ongelmia tänä vuonna. Sen takia olen varmasti voittanutkin. Oli kyllä jännittävät paikat loppuun asti, mutta kun tulin pääsuoralle tiesin, että se on siinä, Miemois kertaa.

Vauhti kasvoi matkan varrella

Tiimin uusikaarlepyyläiskuljettaja Mathias Hertén vei lopulta SM-pronssia. Herténin kausi ei alkanut täysin suunnitelmien mukaan, mutta mies kruunasi menestyksekkään Legends-uransa komealla kolmoissijalla.

– Alkukaudesta vähän meinasin masentua Jurvassa, oli sellainen olo, että kausi jää tähän. Päätettiin sitten tulla vielä Ahvenistolle kokeilemaan ja siitä se mieli muuttui. Onneksi jatkettiin, loppua kohti parani koko ajan. Pisteet riittivät pronssiin, joten tyytyväinen pitää olla, Hertén toteaa.

Tulokaskuljettaja Leevi Lintukanto antoi konkareille myrskyvaroituksen tällä kaudella. Lintukanto voitti ylivoimaisesti tulokas- eli Semi-Pro-luokan ja oli SM-sarjan kokonaistuloksissakin peräti kahdeksas lähes 40 osallistujan joukosta.

– Kyllähän se Semi-Pro-mestaruus hyvältä tuntuu. Paljon on kehittynyt kauden aikana ja vauhtikin rupesi löytymään pikkuhiljaa. Tiimiltä on tullut hyviä neuvoja ja on päässyt muiden kanssa ajamaan, niillä se vauhti on löytynyt, Lintukanto summaa.

Kolmen kärki Pohjois-Euroopan mestaruussarjassa

Alastarolla ratkottiin suomenmestaruuden lisäksi Pohjois-Euroopan eli NEZ-sarjan mestaruus. APR Competition miehitti sarjan kärkikolmikon: Philip Miemois voitti mestaruuden, Johan Ahokas oli toinen ja Leevi Lintukanto kolmas. Vaasalainen tiimipäällikkö Johan Ahokas oli iloinen mies kauden päätöskilpailun jälkeen. Ahokkaan oma kilpailukausi ei mennyt odotusten mukaan, mutta tiimin kauden päätavoite ylittyi moninkertaisesti.

– Tämä on aivan huikeaa, tätä on nyt haettu monta vuotta. Viimeksi tiimille tuli mestaruus 2014. Meillä oli yksi tavoite ennen kauden alkua: sama kuka meistä voittaa, kunhan tiimille saadaan suomenmestaruus. Ja se tavoite saavutettiin. Todella hienoa, että saatiin myös Semi-Pro-mestaruus ja Mathias Hertén pronssille. NEZ-sarjassa saatiin ykkös-, kakkos- ja kolmossijat, mikä oli paremmin, kuin ikinä osattiin odottaa. Onhan tämä ollut aivan huikea kausi. Erityiskiitos kaikille huoltotiimiin kuuluville, ilman teitä mikään tästä ei olisi onnistunut. Tästä on hyvät fiilikset lähteä kohti marraskuun MM-kilpailuja, hehkuttaa Ahokas.

Mathiaksen pikkuveli Viktor Herténin kausi päättyi ikävissä tunnelmissa, kun kilpakumppanin osuman kautta miehen auto paiskautui katolleen päin radan seinää.

– Tiukkaa kilvanajoa oli, joku muu osui minuun ja siitä lähdettiin katolleen. Vähän harmittaa lopettaa kausi näin, olisi ollut mukava tulla edes maaliin asti. Muutoin koko kausi on ollut kuitenkin hyvä, olen oppinut paljon ja saanut lisää vauhtia. Saan kiittää tiimiä siitä, että on ollut näin kivaa, tuumaa Hertén.

Tiimin kuopiolaisvahvistus Jani Vilen ei päässyt osallistumaan kauden viimeiseen kilpailuviikonloppuun. Epäonnen sävyttämä kausi sijoitti miehen SM-pisteissä sijalle 17, vaikkakin Vilenin vauhti riitti kärkikahinoihin kilpailusta toiseen.

Teksti: APR Competitionin tiedotus
Kuva: Märt Lauks