Philip Miemois putsasi palkintopöydän Pärnussa – SM-johto vankistui

Legendsien SM-sarja jatkui Virossa, kauden kolmas kilpailuviikonloppu ajettiin Pärnun Auto24ringin vauhdikkaalla radalla. Viron matkalle lähdettiin Johan Ahokkaan johtaessa sarjaa, mutta ennen kilpailun alkua ykköspaikan peri tiimikaveri Philip Miemois. Ahvenistolla Miemoisille tullut hylkäystuomio peruttiin AKK:n vetoomusoikeuden päätöksellä juuri ennen Pärnun osakilpailua, vaasalainen sai voittonsa takaisin ja nousi SM-pistejohtoon. 

Perjantain aika-ajossa Pekka Seppänen oli nopein, ja sai paalupaikan lauantaina ensimmäiseen starttiin. Kakkosruudusta starttasi Joonas Vartiainen, ja tämän kaksikon takana vaanivat Marko Kilpiä sekä sarjajohtoon noussut Miemois.

Kilpailu oli Legendsien tyyliin tiukkaa vääntöä alusta loppuun. Seppänen sai heti lähdöstä Vartiaisen imuunsa, ja Miemois onnistui ohittamaan Kilpiän. Viimeiset kierrokset Seppänen painosti ankarasti Miemoisia, mutta yrittäessään ohitusta huomasikin joutuneensa Karttusen yllättämäksi. Eikä Karttusta pidätellyt mikään, hän nousi viimeisellä kierroksella johtoon, mutta Miemois iski kuin miljoona volttia. Huikean shown jälkeen maaliin tultiin Miemoisin johdolla, Karttunen ajoi toiseksi ja Seppänen oli kolmas. Neljänneksi ajoi rajusti kärkikolmikkoa kuumentanut Vartianen, ja hänen vanavedessä ruutulipulle tuli Herten.

Sunnuntain toiseen osakilpailuun Miemois lähti paalupaikalta, ja kilpailu oli jännityksen osalta lauantain toisinto. Pekka Seppänen kuumensi Miemoisia, mutta ei onnistunut nousemaan ykköseksi, joten Miemoisilla oli tuplavoittajana aihetta juhlaan. Toiseksi ajoi hurjan iskun viimeiselle kierrokselle ajoittanut Veli-Pekka Karttunen ja kolmanneksi Seppänen.

– Perjantai oli vielä vähän huono, harjoituksissa oli jarruongelmia ja kaikkea. Aika-ajojen jälkeen olin neljäs. En ollut siihen tyytyväinen, mutta oli se parempi, kuin perjantaisten harjoitusten kahdeksas sija. Sitten yhtäkkiä voitinkin lauantain kilpailun ja tänään sunnuntaina ajoin paalulta maaliin ensimmäisenä. Kaikin puolin hyvä fiilis! Kovaa kilpailua tulee vielä muiden kanssa mestaruudesta, mutta yritän parhaani. Reseptinä on tällä hetkellä kerätä mahdollisimman paljon pisteitä, summasi Miemois APR Competitionin tiedotteessa.

Philip Miemois vahvisti sarjajohtoa kun kausi on nyt ylittänyt puolivälin. Seuraava osakilpailu ajetaan Kemoran radalla Vetelissä 24.-25. elokuuta.

SM-pistetilanne 8/14

1) Philip Miemois 755p
2) Joonas Vartiainen 703p
3) Johan Ahokas 698p

Kuva Pertti Kangasniemi/AKK
Miemoisin kommentti: APR Comptetitionin tiedotus