Legendsien kolmas näytös – Pärnun SM-osakilpailuun Johan Ahokkaan johdolla

Legends-rataluokan kauden kolmas kilpailuviikonloppu ajetaan poikkeuksellisesti Suomen rajojen ulkopuolella, ensi viikonlopun näyttämönä toimii Viron Pärnussa sijaitseva Auto24ring. SM-arvon täksi kaudeksi saanut Suomen suurin rataluokka keräsi Viron kilpailuun 29 osallistujaa.

Kauden ensimmäisessä osakilpailussa Jurvan Botniaringillä saatiin esimakua tulevasta kaudesta. Tiukan kilpailun kuumin nimi oli Veli-Pekka Karttunen, joka vei kosteana ja viileänä viikonloppuna nimiinsä kaksi voittoa kolmesta mahdollisesta. Ahveniston helteessä Karttunen ei onnistunut, vaan Henri Tuomaala nousi jokaisessa lähdössä voittajaksi. SM-pistejohdossa on kuitenkin Johan Ahokas. Vaasalainen on ollut kaksi kertaa kauden aikana kolmantena, eikä ole sortunut virheisiin. Tasaisuus on ollut valttia.

– Sarjajohto on tullut sillä tasaisuudella, aina on tultu maaliin. Voittoja ei oli vielä Suomen sarjassa tänä vuonna tullut, mutta toivottavasti niitä tulee vielä tässä kauden mittaan. Tasaisuus on aina ollut Legendseissä tärkeää, etenkin nyt sen huomaa hyvin kun on vähän pisteet menneet kärjessä ristiin. Pärnun kisasta tulee ihan varmasti tiukka, siellä on nopeita kuskeja ja vauhtirata. Itselläni on Auto24ringiltä hyviä muistoja, olen siellä ajanut voittoihin, joten sitä lähdetään hakemaan. Kova viikonloppu on tulossa, Ahokas ennakoi.

Estonian Grand Prix 2019 ajetaan 29.-30. kesäkuuta. Legends-luokka ajaa kaksi kilpailulähtöä, lauantaina alustavan aikataulun mukaan klo 14:10 ja sunnuntaina klo 11:00. Lähdöt kuuluvat sekä SM- että NEZ-sarjaan.

Kuva Outi Talikka