Sorasarjan mestari tavoittelee tuplaa – Ilari Takala voitto mielessä uuteen kauteen!

Viime kaudella käynnistynyt Legendsien Sorasarja jatkuu tänä kesänä neljän osakilpailun sarjana. Hallitseva mestari, iisalmelainen Ilari Takala tavoittelee jälleen ykköspyttyä.

– Viime kaudesta jäi hyvät muistot, oli todella hienoa hommaa ajaa Legendsillä soralla. Kausi meni paremmin kuin odotettiin. Parhaina muistoina jäi mieleen finaalikisa Forssassa ja mestaruuden varmistaminen, ja tietysti hienot ja kovat taistelut Luka Nurmen, Lehtolan Pekan, Okkosen Mikon ja muiden kanssa, Takala kertaa.

Takala, 26, ajoi talvella jääradan SM-sarjassa kuudenneksi, kausi ei ollut helppo, mutta haavat on nuoltu.

– Jääradalla oli niin paljon epäonnea kuin olla ja voi, ei mennyt sinne päinkään kuin oli tavoitteet. Auto kaatui kaksi kertaa, treenatessa Paltamossa ja Ylivieskassa finaalissa. Ruotsissa kaveri tuli kylkeen ja meni olkatappi poikki, ja sunnuntain finaalissa vielä toisen puolen olkatappi, ihmettelin ekassa mutkassa kun auto ei kääntynyt, varikolla selvisi mistä se johtui. Toivotaan että kesäkausi menee hillitymmin.

Takalan tavoite on selvä, vain mestaruuden uusiminen kelpaa.

– Tavoite on ajaa jokaisessa kisassa finaaliin, ja sitä kautta tavoitella mestaruutta, siihen tähdätään. Auto on hyvällä tuurilla Forssassa jo valmiina, ajettiin vielä kaksi viikkoa sitten jääradalla. Paljon on kovia uusia haastajia, ensimmäinen kisa näyttää mihin suuntaan se lähtee, Takala sanoo.

Kuvat Tuomas Tenho (artikkelikuva), Jarno Sippola (kaato), Vesa Rauhala (ajokuva) ja Timo Pullikka (palkintokuva)