Suomen mestaruus ratkaistaan Alastarolla – Jesse Kari ehdolla mestariksi

Legendsien kautta aikojen toinen Suomen mestaruus ratkeaa tulevana viikonloppuna Alastarolla. Koronan typistämällä kaudella ajetaan kahtena viikonloppuna, yhteensä kuusi kilpailulähtöä. Kauden ensimmäinen puolikas kurvailtiin Botniaringin radalla, toissa vuoden mestari Jesse Kari otti kiinnityksen mestaruuteen voittamalla kaksi lähtöä. Sarjakärki starttaa kauden jälkipuoliskolle yhdeksän pisteen erolla toisena olevaan Pekka Seppäseen. Viime vuoden hopeamitalisti Veli-Pekka Karttunen on kolmantena.

Rata SM-kausi päästiin aloittamaan Kurikan Botniarigiltä yli kolmenkymmenen Legends-kuljettajan voimin. SM-hopealle viime kaudella ajanut Veli-Pekka Karttunen aloitti mestaruusjahdin voitolla, mutta kaksi seuraavaa starttia eivät sujuneet aivan samaan tahtiin, Karttunen oli yhdeksäs ja kolmas. Viikonlopun jälkeen sarjassa toisena oleva Pekka Seppänen koki kovia jo ennen kilpailua, kun auton moottori hajosi. Varamoottorilla kilpaillut Seppänen kuittasi kuitenkin avauslähdöstä neljännen sijan, ja ajoi kahdesti toiseksi. Sarjan johdossa oleva, kauden 2018 mestari Jesse Kari teki viimeisen kilpailun viimeisellä kierroksella näyttävän nousun, ja ohitti sekä Seppäsen että Karttusen, ja tuli voittajana ruutulipulle.

Alastarolle lähdettäessä mestaruus näyttäisi olevan kolmen kauppa, mutta koska kauden kuudesta lähdöstä huonoimman pisteet vähennetään lopputuloksista, ei mikään ole vielä varmaa. Ja muistetaan, että kulunut sanonta, ”motorsportissa kaikki on mahdollista”, pätee edelleen.

– Valmistautuminen on sujunut ihan normaaliin tapaan, en ole ottanut isompaa stressiä mistään. Lähdemme omalla porukalla pitämään hauskaa ja ajamaan kovaa, toki voitot mielessä. Botniaringin jälkeen en ole käynyt treenaamassa, muistellaan rataa sitten perjantain harjoituksissa. Alastarolta on hyviä muistoja, mestaruuskaudella voitin siellä kaikki kolme lähtöä. Rata on yksi lempiradoistani, se osuu hyvin käteen, joten meillä on hyvät lähtökohdat mestaruusjahtia ajatellen, Kari ennakoi.

Kauden päättävä Rata SM-osakilpailu Alastarolla ajetaan lauantaina ja sunnuntaina 12.-13. syyskuuta.

Pistetilanne:

1) Jesse Kari 294p
2) Pekka Seppänen 285p
3) Veli-Pekka Karttunen 274p
4) Leevi Lintukanto 261p
5) Luka Nurmi 251p

Koko pistetilanne täältä

Kuva: Pertti Kangasniemi