APR Competition -kilpatiimi nälkäisenä kohti SM-finaalia

Rata-autoilun SM-sarjan kauden toinen ja sitä myötä myös viimeinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Alastaron radalla. APR Competitionin Legends-kilpatiimi lähtee metsästämään tililleen historian toista suomenmestaruutta.

Legends-luokan historian ensimmäinen virallinen suomenmestari kruunattiin viime vuonna, kun sitä ennen luokka oli ajanut Trophy-arvosta. Tittelin voitti APR Competitionin kuljettaja Philip Miemois. Tiimi lähteekin puolustamaan suomenmestaruuttaan täydellä tarmolla tietäen, että se vaatii rautaisia otteita jokaiselta tiimin kuljettajalta.

Kauden avauskilpailussa epäonnea kokenut tiimin kuopiolaisvahvistus Jani Vilen jättäytyy pois Alastaron osakilpailusta, ja näin ollen finaaliosakilpailun lähtöruudukossa komeilee kolme APR Competitionin tähtikuljettajaa: Leevi Lintukanto, Marko Kilpiä ja Johan Ahokas. Lintukanto on ennen Alastaron osakilpailua pistetilastossa neljäntenä, Kilpiä kuudentena ja Ahokas yhdeksäntenä. Mestaruus ratkeaa kuitenkin vasta finaaliviikonlopun viimeisen kilpailulähdön jälkeen, sillä kahden kisaviikonlopun mittaiseksi typistyneellä kaudella jokainen kuudesta ajetusta kilpailulähdöstä nousee entistä suurempaan arvoon. Loppupisteistä vähennetään kauden huonoin kilpailutulos, joskaan Botniaringin osakilpailun toista kilpailulähtöä, eli kauden päälähtöä, ei loppupisteistä saa vähentää.

Tasoaan aina kärkeen asti tällä kaudella nostanut kangasalalainen Leevi Lintukanto on tänä vuonna yksi varteenotettavista mestariehdokkaista. Mieheltä löytyy jo takuuvarma taktiikka viikonlopulle suomenmestaruuden varmistamiseen.

– Hyvillä mielin lähdetään kohti viikonloppua. Auto tuntuu ihan hyvältä, kun saadaan vielä viimeiset säädöt kohdilleen. Alastaro on aika nopea rata, ja sopii minulle hyvin. Yritetään olla ensimmäisenä maalissa ja ajaa nopeammin kuin muut, niin eiköhän se suomenmestaruus pitäisi sillä irrota, hymyilee 18-vuotias Lintukanto.

Lappeenrannan lahja Legends-luokalle, 49-vuotias Marko Kilpiä, toivoo viikonlopulle kuivaa keliä ja tiukkaa kilpailua.

– Yritetään parantaa siitä, mihin Jurvassa jäätiin. Auto tuntuu hyvältä. Toivottavasti olisi kuivaa, niin olisi mukava viikonloppu. Alastaro käy minulle siinä missä muutkin radat, ja täällä on itse asiassa välillä mennyt oikein hyvinkin, vinkkaa Kilpiä.

Vaasalainen Legends-konkari ja Trophy-mestari, 30-vuotias Johan Ahokas ei päässyt kauden avauskilpailussa toivomaansa vauhtiin. Miehen alla on Alastarossa kuitenkin täysin uusi menopeli, johon hän lataa suuria odotuksia.

– Ensimmäinen viikonloppu ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta nyt on uusi auto tähän viikonloppuun. Odotan kisoja innolla, toivotaan, että saadaan hommat rokkaamaan. Tämä on tärkeä viikonloppu mestaruustaiston kannalta, täytyy saada joka lähtö onnistumaan, Ahokas tuumaa.

Lähtöruudukossa nähdään viikonloppuna yhteensä 33 Legends-kilpailijaa. Rata SM -viikonloppu käynnistyy Legends-luokan osalta lauantain aika-ajoilla, jotka ajetaan kahdessa ryhmässä klo 11.20 alkaen. Viikonlopun ensimmäinen kilpailulähtö on vuorossa lauantaina klo 15.00. Kahta viimeistä kilpailua ja suomenmestaruuden ratkeamista päästään jännittämään sunnuntain kilpailuissa klo 11.50 ja klo 14.30.

Kuvassa vasemmalta Leevi Lintukanto, Johan Ahokas ja Marko Kilpiä, kuva APR Competitionin tiedotus
Teksti: APR Competitionin tiedotus