Veli-Pekka Karttunen kovassa iskussa Kemorassa, Plosilan ja Pärssisen nousut säväyttivät – sarjan johtoon Markku Yliaho!

Kauden toinen osakilpailuviikonloppu ajettiin alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen Kemoran radalla Vetelissä. Kilpailu oli tarkoitus ajaa KymiRingillä, mutta Iitin radan puutteet aiheuttivat kilpailun pikaisen siirron Kemoraan. Sarjassa neljäntenä ollut Veli-Pekka Karttunen ajoi lauantain vesikelissä molempien lähtöjen voittoon, Markku Yliaho oli niin ikään molemmissa toinen. Kolmospaikat nappasivat Henri Tuomaala ja Leevi Lintukanto. Yliaho nousi sarjassa ykköseksi ja Henri Tuomaala toiseksi. Kärkipaikalla ollut Arto Ojaranta ei saanut aivan parastaan irti ja putosi kuudenneksi, kolmatena sarjassa Kemoran jälkeen on Karttunen.

Sunnuntain lähtöä puitiin vielä kilpailun jälkeen, ja tuloslista meni uusiksi. Ruutulipulle neljäntenä ajanut Tuomas Plosila nousi sanktioiden jakamisen jälkeen voittoon, Markku Yliajo oli jälleen toisena, kolmanneksi ajoi Henri Tuomaala. Plosilan voiton arvoa korostaa se, että hän lähti matkaan ruudusta neljätoista, ja ajoi matkan varrella vielä Legendsien rataennätyksen.

Lauantaina ajetun ensimmäisen lähdön kovimman nousun teki uransa parasta sijoitusta sivunnut Aleksi Pärssinen. Hämeenkyröläinen lähti sateiselle radalle ruudusta seitsemäntoista, mutta pystyi kampeamaan itsensä maaliin viidentenä ja kellotti kisan kolmanneksi nopeimman ajan.

– Aika-ajo meni niin sanotusti pipariksi, ei löytynyt vauhtia. Kisalähtöön tuli sade, ja sehän sopi meikäläiselle vallan mainiosti. Ekalla kierroksella tuli ohiteltua ehkä kymmenen kaveria, ja maalissa olin sitten viidentenä. Kisa oli koko ajan siistiä, mitään ylimääräisiä tilanteita ei ollut. Olihan se hyvä fiilis, mutta samalla myös vähän harmitti kun kärki oli päässyt niin kauaksi karkuun, olisi voinut olla mahdollisuus taistella vieläkin paremmista sijoituksista. Mutta tyytyväinen pitää olla, kauden alku on ollut hankala, vähän kaikenmoista pientä vikaa auton kanssa, nyt se pelasi paremmin, Pärssinen kertoo.

Harrastesarjassa ajettiin sunnuntaina kaksi lähtöä, Rookie-luokan Tommi Viitala oli molemmissa nopein, toiseksi ajoi sarjan ykkösenä oleva Veijo Tolonen, kolmanneksi ajoi Mika Koivu ensimmäisessä startissa ja toisessa kolmas oli Mika Lipsanen. Ladycupissa mukana oli yksi kuljettaja, edellisenä päivänä Pohjanmaa Rallin sateen pehmentäneillä pätkillä urakoinut Suvi Jyrkiäinen oli molemmissa lähdöissä viides.

Kuvat Hannu Lehtola