Pekka Lehtola aloitti Sorasarjan voitolla!

Sorasarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin Seinäjoella Routakallion speedwayradalla erittäin helteisessä ja tuulisessa säässä. Pekka Lehtola otti voiton jokaisesta ajamastaan startista, toiseksi historiallisessa kilpailussa ajoi Ilari Takala, kajaanilaisten hyvän panoksen täydensi kolmanneksi ajanut Mikko Okkonen ja neljäs oli rajusti Lehtolaa finaalin alussa ahdistellut Luka Nurmi.

Kahdentoista kuljettajan kaaviolla ajettu kilpailu oli napakka parituntinen, jossa nähtävää riitti radalla koko ajan. Kilpailussa ajettiin kaksitoista kolmen auton alkuerää, kaksi semifinaalia neljällä autolla, ja huipennukseksi finaali myös neljän kuljettajan voimin.

Mukana oli kilpailijoita myös muiden lajien parista, jokamiesluokan parista tuttu, supersuosittu Tubettaja Pauli ”Phoolivlog” Laakso, ja Rata SM-sarjasta monille tutuksi tullut, nyttemmin rallin SM-sarjaan keskittyvä Suvi Jyrkiäinen. Molemmilla kuljettajilla vauhti oli kohdallaan, ja vaikka tällä kertaa ei finaalipaikkaa irronnut, olivat otteet lupaavia tulevia kilpailuja ajatellen.

– Nopealla aikataululla sain auton hankittua, iso kiitos teille kaikille jotka autoitte. Jäi hyvä mieli päivästä, oli niin hienoa laskettaa. Finaalipaikka jäi saavuttamatta, olin semissä kolmas ja siinä oli hienoa kilvanajoa. Vauhti tuntuu riittävän, tällä kyllä kerkiää, vähän pitää autoa vielä kehittää, ajoin sillä tänään ensimmäiset metrit, Laakso hehkutti kilpailun jälkeen Instagram tilillään.


Taistelemassa Pauli Laakso (nro 6) ja Ville Heljälä (nro 34) 

Alkuerien jälkeen Pekka Lehtolalla ja Henri Tuomaalalla oli täydet pisteet, Luka Nurmella piste vähemmän. Tuomaala oli ensimmäisessä semifinaalissa toisena ja näytti jo selvittävän tiensä finaaliin, mutta Ilari Takala oli toista mieltä ja nousi hurjan takaa-ajon jälkeen rinnalle ja näyttävällä ohituksella toiseksi. Tuomaala ei tästä järkkynyt vaan nousi vielä Takalan vierelle, mutta ruutulipulle tultiin Takalan ollessa autonmitan edellä. Nurmi oli koko ajan tämän semin kärjessä, neljänneksi ajoi Jyrkiäinen.


Semifinaalissa nähtiin kova taistelu, tässä vaiheessa Nurmi johtaa, Tuomaala on toisena, Takala kolmantena ja Jyrkiäinen neljäntenä, nippu tiiviisti yhdessä

Toisessa semifinaalissa Lehtola kurvaili kärjessä lähdöstä maaliin. Toisena ollut Mikko Okkonen sai tehdä töitä pitääkseen Laakson takanaan, vielä viimeisellä kierroksella Laakso hyökkäsi, mutta Okkonen piti pintansa. Neljänneksi tässä semissä ajoi Marko Kitinoja.

Finaalissa Pekka Lehtola lähti sisäradalta, vierelle asettui kova kilpakumppani Luka Nurmi. Ilari Takala oli kolmosradalla ja Mikko Okkonen joutui lähtemään uloimmalta radalta. Lehtola ja Nurmi ampuivat tasaisesti ensimmäiseen mutkaan, Lehtola punnersi ykköseksi. Nurmi yritti iskua heti toisessa mutkassa, mutta ei onnistunut. Takala oli takana saanut hyvän ajofiiliksen päälle ja haastoi Nurmen, joka ajautui edestä nurmikolle ja putosi neljänneksi. Nurmi aloitti raivoisan takaa-ajon, mutta ei onnistunut enää nousemaan. Lehtola oli Sorasarjan avauksessa pysäyttämätön, Takala tuli maaliin toisena, Okkonen oli kolmas ja Nurmi neljäs.

– Hyvä ja lämmin päivä. Pikkuisen olisi voinut vielä kovempaa mennä, mutta tänään ei tarvinnut. Finaalissa tuli muutama kontakti, mutta sitä sattuu ahtaalla radalla. Kauhajoelle lähden taas voittamaan, Lehtola kertoo.

– Opettelin että minkälaista tuo soralla ajaminen on, se alkoi päivän mittaan luonnistumaan ihan hyvinkin, mutta vielä on paljon opeteltavaa. Kaiken kaikkiaan tosi mukava päivä. Katsellaan sitten Kauhajoella ja Forssassa miltä ne radat näyttävät, ihan mukavaa että suoraa tulee lisää ja vauhdit kovemmaksi, Takala paketoi.

– Vaikeuksien kautta voittoon. Sattui kömmähdys alkuerissä ja oman virheen takia tulin piikkipaikalta radalta liian aikaisin pois, mutta onneksi päästiin vielä eteenpäin. Lopputulos ihan jees, tosin harmittaa vähän kun kaveri (Takala) oli edellä, joten mä joudun olemaan kuskina kotimatkalla Kajaaniin. Saattaa joku tsuhaus kuulua viereltä matkan aikana, Okkonen naureskeli.

Seuraava osakilpailu ajetaan Kauhajoella Sotkan maaradalla 20. elokuuta, kauden finaali on Forssan Pilvenmäen raviradalla 10. syyskuuta. Radat pitenevät ja vauhdit kasvavat. Kauhajoella tullaan näkemään kova yhteenotto Lehtolan ja Nurmen välillä, Seinäjoelta taisi jäädä Nurmelle vähän hampaankoloon..
Monta muutakin kysymysmerkkiä on ilmassa. Miten on Kainuussa saatu säädöt kohdalleen, onko härmäläinen Pauli Johannes ehtinyt treenata, nouseeko Jyrkiäinen nyt finaaliin, entäs Henkka, putoaminen finaalista on varmasti saanut mestarin sisuuntumaan, huhut kertovat, että myös ”uusia” nimiä on tulossa Kauhajoelle.. näihin, kaikkiin saadaan vastatus 20. elokuuta Sotkassa, merkkaa kalenteriin!


Finaalin ensimmäinen kierros

Pekka Lehtola oli ykkönen

Vasemmalta Mikko Okkonen, Pekka Lehtola ja Ilari Takala

Kuvat: Timo Pullikka