APR Competitionin Legends-tiimi kärkipaikoilta kohti historian ensimmäistä suomenmestaruutta

Legendsien ensimmäinen suomenmestaruus ratkotaan tulevana viikonloppuna Alastaron radalla. Historiallinen mestaruus on edelleen useamman kuljettajan käden ulottuvilla ennen kauden päätösosakilpailua, johon on ilmoittautunut huimat 42 kuljettajaa. APR Competition -kilpatiimi hallinnoi SM-sarjan kärkipaikkoja neljän osakilpailun jälkeen.

APR Competition -tiimin vaasalaiskuljettaja Philip Miemois komeilee SM-sarjan kärjessä ennen kauden kolmea viimeistä kilpailuerää.

– Se on nyt viimeinen Rata-SM-viikonloppu. Mikäli haluan saada SM-kullan minun pitää ajaa paremmin ja nopeammin kuin olen koskaan ajanut – ja niin ajattelin myös tehdä. Viime vuonna ajoin ensimmäisen paalupaikkani Alastarolla, ja tuntuu, että Alastaro sopii aika hyvin ajotyyliini, Miemois tuumaa.

SM-sarjan toisena komeilee niin ikään APR Competition -tiimin kuljettaja, Uusikaarlepyyssä asuva Mathias Hertén. Miehen tavoite finaaliosakilpailusta on selkeä.

– Lähdetään hakemaan kolmea voittoa. Pitää ottaa vielä loppukiri. Vielä on mahdollisuuksia kultaankin, mutta se vaatisi huonoa tuuria muille, mitä en toki toivo. Yritän varmistella pronssin, se on ainakin otettavissa. Alastaron rata sopii hyvin minulle, otin sieltä ensimmäisen voittonikin, Hertén kertaa.

Mitalisijoille pyrkii myös vaasalainen APR Competition -tiimin konkarikuljettaja Johan Ahokas, joka on SM-sarjassa tällä hetkellä viidentenä.

SM-pisteiden lisäksi sarjassa jaetaan luokkapisteitä. Myös tulokasluokan eli Semi-Pron kahden kärki on APR Competition -tiimin miehittämä. Kangasalalainen Leevi Lintukanto lähtee luokan johtoasemassa kohti viikonloppua.

– Hyvällä fiiliksellä lähdetään kisaan. Vauhti löytyi aika hyvin viime viikolla, paljastaa Lintukanto edellisviikon testipäivän jäljiltä.

Semi-Pro-luokan toista sijaa pitää hallussaan Mathiaksen nuorempi veli Viktor Hertén.

Alastaron osakilpailu on samalla myös Pohjois-Euroopan mestaruussarjan päätösosakilpailu. Miemois johtaa SM-sarjan tapaan myös Pohjois-Euroopan mestaruussarjaa. Toisena sarjassa on Johan Ahokas.

Aika-ajot ajetaan lauantaina kahdessa ryhmässä klo 12.45 ja klo 12.55. Ensimmäistä kilpailulähtöä päästään jännittämään lauantaina klo 14.45. Sunnuntaina ajetaan kauden kaksi viimeistä kilpailulähtöä klo 11.30 ja klo 15.05.

Legendsien SM-sarjassa vähennetään kauden päätteeksi kokonaispisteistä kaksi huonointa lähtöä. Hylkäyksiä tai kauden päälähtöä, eli Kemoran osakilpailun toista lähtöä, ei voi pisteistä vähentää.

Kuva: Märt Lauks. Kuvassa vasemmalta Viktor Hertén, Mathias Hertén, Jani Vilen, Johan Ahokas, Philip Miemois ja Leevi Lintukanto.
Teksti APR Competitionin tiedotus/Kristiina Vaalasmaa